takvim uygulaması ve uzun süreç problemi

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
arkadaşlar bu siteden araştırıp bulduğum gayet güzel bir takvim uygulaması var. yalnız benim istediğim biraz daha ileri tarihli bişey. bu takvim de 1 aylık süreç baz alınmış. yani 31 sayfa konmuş. benim istediğim gene aynı bu şekilde bi takvim ama 1 ayı değil daha uzun bir süreyi kapsamalı mesela bir yılı. bunu yapan arkadaş eline sağlık çok güzel yapmış ama ben bunu nasıl 1 yıl haline getirebilirim. ve aynı bu şekilde olmalı sayfa sayfa. bana yardım edebilirseniz çok sevinirim. excelde acemiyim şimdiden teşekkürler. takvim uygulaması ektedir.

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
365 günlük sayfa ekleyebilirim. yeterki kodu bileyim

gerçekten çok güzel bir çalışma elinize sağlık. ama benim istediğim benim ekte gönderdiğim gibi bir uygulama. yani gerekeirse 365 günülük sayfa açayım ama takvimde istediğim tarihi tıkladığımda istediğim sayfanın nasıl açılcağının makrosu yada kodunu bilemiyorum. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. acil yardıma ihtiyacım var.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Takvim

Merhaba,

Ekteki dosyada olduğu gibi bir çözüm işinize yarar mı bilmiyorum, isterseniz bir inceleyiniz.

Takvim sayfasında Aylık Takvim var. Siz Yıl ve Ay sürükleme çubukları ile istediğiniz tarihin takvimini elde edebiliyorsunuz.

Seçtiğiniz Aya ait hücrelere çift tıkladığınızda o ayın adı ve gününe ait sayfayı Sablon sayfasını kopyalayarak oluşturuyor. Örneğin Ocak ayının 5. gününe çift tıklarsınız Oca-5 sayfasını oluşturur.

Aşağıdaki kodlar Takvim sayfasının kod bölümünde;

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [B3:H8]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value = 0 Then
    Sheets("Takvim").Select
    [I2].Select
    Exit Sub
End If
Dim SayfaAdi As String
If [D1] = 1 Then
    SayfaAdi = "Oca"
ElseIf [D1] = 2 Then
    SayfaAdi = "Şub"
ElseIf [D1] = 3 Then
    SayfaAdi = "Mar"
ElseIf [D1] = 4 Then
    SayfaAdi = "Nis"
ElseIf [D1] = 5 Then
    SayfaAdi = "May"
ElseIf [D1] = 6 Then
    SayfaAdi = "Haz"
ElseIf [D1] = 7 Then
    SayfaAdi = "Tem"
ElseIf [D1] = 8 Then
    SayfaAdi = "Ağs"
ElseIf [D1] = 9 Then
    SayfaAdi = "Eyl"
ElseIf [D1] = 10 Then
    SayfaAdi = "Eki"
ElseIf [D1] = 11 Then
    SayfaAdi = "Kas"
Else
    SayfaAdi = "Ara"
End If
SayfaAdi = SayfaAdi & "-" & Target.Value
If Not SayfaVarMi(SayfaAdi) Then
    Sheets("Sablon").Copy After:=Worksheets(Worksheets.Count)
    ActiveSheet.Name = SayfaAdi
Else
    Sheets(SayfaAdi).Select
End If
End Sub
Aşağıdaki diğer kodlarda bir modülde olabilir.

Kod:
Sub TakvimiSec()
Sheets("Takvim").Select
[I2].Select
End Sub
Kod:
Function SayfaVarMi(SayfaAdi As String) As Boolean
    On Error Resume Next
    SayfaVarMi = CBool(Len(Worksheets(SayfaAdi).Name) > 0)
End Function

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
randevu sistemi tarzı takvim ????

sayın hocam gerçekten çok güzel bir çalışma yani tarihe çift tıkladığımda bana yeni bir sayfa açılıyor. peki ben asıl yapmak istediğim olaydan bahsetmek istiyorum. ben excelde yeniyim. öğrendikçe çok zevk alıyorum. ve kendi çapımda sizler gibi usta arkadaşlarında büyük yardımlarıyla bir rezarvasyon programı yapmaya çalışıyorum. programımı tek sayfada tablolar halinde hazırladım. ekte gönderdim. fakat bunu günlere yaymam gerekiyor. ben daha önce gönderdiğim takvim çalışmasında 1 den 31 e kadar olan sayfaları silip 31 adet kendi sayfamı eklemeyi ve bunlara isim alaorak 1.... 31 vererek o aydaki o gün ayın kaçındaysam tıkladığımda benim toblolarım çıkıcak ekrana. ama sonuç olarak bu takvim 1 aylık bi süreç için yeterli oluyor. tablomu ekte gönderdim bi fikriniz olursa paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2003 TÜRKÇE
yardımcı olabilcek yokmu??*

arkadaşlar bi fikri olan yokmu ???*

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Gönderdiğiniz dosyadan ne anlamak gerek tam bilmiyorum. Bir takım isimler var, Dilek, Neriman, Özgür, Necdet gibi.

Bu kişiler kimdir, ne iş yaparlar. Randevuya benzeyen saatler var vs vs vs .

Siz ne yapmak istediğinizi tam olarak anlatırsanız, zamanı olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olurlar.