tamsayı

Excel Vers. ve Dili
makro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-10-2024
Arkadaşlar ;

Sayın % alıp Aşağı yukarı yuvarla 5 büyükse yukarısı 5 küçükse aşağı yuvarla çıkan sonuçun 50,60 değilde 51 50,48 50 olarak almak isiyorum.

Saygılarımla..

Ekli dosyalar

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
Formülü nereye uygulayacağınızı tam anlayamadım. Ancak yuvarla formülü ,5 ve yukarısını yukarıya ; ,5 altını aşağıya yuvarlar. Örneğin:
Kod:
=YUVARLA(F2*B2;0)

Excel Vers. ve Dili
makro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-10-2024
Sn. Ömer Bey ;
Öncelikle Burda verdiniz bilgi ve ögretiler için teşekkür ederim. Bence bi çok kurstan daha ögretici. Sizden rica Sipariş Dosyam var Yalnız Forma yüklediğim gibi 15 yakın Musteri Var. Ecxel yan yana çok uzzun ve oluyor. Örnek siapriş formunu tek bir ekranda Makro yapmayı bilmiyorum. Depo adları x,y,z, secerek getirilmesini isitiyorum tek bir ekranda olamasını.

A,BC,DE,F,G,H,I,J Sutunlarında ki bilgiler Her müsteri için Sabit
K- sütünü Siapriş miktarı
L -sutunu Sipariş miktarı (K sütündaki Miktarı J Sutundaki % miktarına bölüyor.
M- sipariş Miktarı yüzdeki ayrılmış olan ile K sütündaki Çıkarıp Bedelsiz oalrak gidecek ürün
N - L sütünü İle M sütünü Toplamı K Sütündaki Siaprişe esit olacak
O - Gönderilen miktar sipariş Miktarı K sütünda 450 O sütünda Göndeilen 350 kalan bakiye gibi

Bu konuda Örnek makro yol göstermeniz rica ederim..

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Tekrar merhaba,
Şu an bilgisayar başında değilim, o yüzden şimdilik makro husunda yardımcı olamayacağım maalesef. Müsait olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
İlave olarak Makro-vba forum başlığı altında isteğinizi özetleyen bir başlıkla yeni konu açarsanız cevap alma ihtimaliniz daha yüksek olacaktır.
İyi çalışmalar...

Düzeltme:
Dosyanızı inceledim ama maalesef ne yapılmak istendiğini anlayamadım.

Son düzenleme: