Tanımlama

Excel Vers. ve Dili
excel
Ekte gönderdiğim Excel sayfasında bir çizelge çizdim, bu çizelge üzerinde yukarıda bulunan yemek isimlerini tanımlamak ve her yemeği oluşturan malzemeleri altaki excel satırlarında, alt ,alta nasıl yazdırabilirim. (Örnek: ekli çizelge) şimdiden katkılarınıza teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Tablonuzu inceledim. İlk olarak yemeklerin içeriklerini gösteren bir tablo oluşturmalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra yemek içeriklerini listelemek kolay olacaktır.

Ekte hazırlamış olduğum örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel
Teşekkür

Dosyayı inceledim. Çok Güzel bir çalışma İlginize teşekkür ederim.

Menü bölümünde örneğin öyle yemeklerinin isimlerini değiştirdiğim zaman alkısımda yemekleri oluşturan malzemeler değişmiyor.Doğrudan reçete bölümünde bulunan yemeklerin malzemelerini sıralıyor.
Reçete bölümünde tanımlarını yaptığımız yemekleri, menü bölümünde hangi yemeği yazıyorsak o yemeğe ait malzemelerin sıralanmasını nasıl sağlarız.
Örnek; Menü bölümünde etli patates yemeği yazdığımız zaman alt kısımda sadece etli patates yemeği malzemelerini sıralanması, boş ise aşağıdaki kısımın boş kalmasını nasıl yapılabilir.
İlgi ve bilginize teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Makro ile hazırladığım örnek dosyayı incelermisiniz. Siz öğün gruplarına menüleri girdikçe alt kısımda reçeteler listelenecektir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel
İlginize teşekkür ederim. Elinize sağlık, dosyayı inceliyorum

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr & Office 2019 Tr
Merhaba; ben bir ara forumdan almış olduğum bir dosyayı kendime göre revize etmiştim. Yemek listeleri ve malzemeler " yemek fabrikası " ndan almış olduğum listeden tek tek kendim yazarak oluşturulmuştur. Umarım faydası olur.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel
listeleme

Merhabalar;
Korhan Bey göndermiş olduğunuz örneği inceledim.Bana çok faydalı oldu.Çalışmalarımı bu liste ışığında yapmaktayım.
Takıldığım bir nokta var :Listede yazan menülerin malzemelerini günlük olarak çıkış için listelemek istiyorum.Listelemeyi yaparken; aynı malzemeden 2-3 veya
4 adet oluyor. Ben bu malzemeleri tek isim altında sıralamak istiyorum. Liste nin örneği ektedir. Yardımlarınızı bekliyorum.(Liste içinde nelerin yapılacağına dair açıklamada bulundum)

Emekleriniz için teşekkür ederim. Görüşmek dileği ile hoşçakalınız.

Ekli dosyalar