Tarayıcıdan Excele Resmi Getirme

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba benim excel uzmanı arkadaşlardan bir ricam var.Excelde tarayıcıdan aldığımız resmi bir komut butonu ile excelde yaptığımız userformda belirlediğimiz alana alabiliyormuyuz.Mesela benim taradığım resimler belgelerime resimlerimin içndeki resim124 klasörüne resim001,resim002.... diye kayıt oluyor.Ben bir komut butonuna hangi makroyu yazarsam tarattığım EN SON resmi userformadaki belirlediğim alana alabilirim.Yardımlarının için şimdiden tşkler.Başarılar:)

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Resimlerin bulunduğu klasörün tam yolunu verirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
"C:\Documents and Settings\Sa.NaL\Belgelerim\Resimlerim" sayın adminim

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Tabi Açtığımız alanın pixeline otomatikk ayarlanacakmı resim kendiliğinden ben bi tane elle koydum sığmadı resim çok büyük geldi alana.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Otomatik ayarlanmaz Properties'ten PictureAligment ve PictureSizeMode'den ayarını yapın ve Resimlerim yerine Pictures'i yazıp deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Otomatik derken yani makrolarla demek istedim tarayıcıdan çıkan resim diyelimki 1024x768 pixel komut butonumuza öyle makro atayacağızki mesela benim yaptığım image alanı diyelimki 90x75pixel cuk diye oraya dönüşüp oturacak ama nasıl?

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Ben böyle durumlarda "Label" nesnesini kullanıyorum.
Resim, Label ebatlarıyla büyür ya da küçülür..

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
İyide zeki hocam ben komut butonu ile atıyorum c de belgelerimde resimlerim dosyasına gelen tarayıcıdan tarattığım resimleri hangi makro koduyla bu labele yapıştıracam ve orada kayıtlı kalmasını sağlayacam

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Örneğin,
Kod:
Label1.Picture = LoadPicture( _
"C:\Documents and Settings\All Users\Belgeler\Resimlerim\Örnek Resimler\günbatımı.jpg")

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Çoksaolun zeki hocam sizden son bişey istiycem inanın beni çok mutlu edersiniz biliyorum bunu bilen onu hayli hayli bilir benim tarattığım resimler belgelerim resimlere res001,res002,res003..... diye sıra sıra geliyor tarattıkça ben bu komut butonuna nasıl bir for döngüsü kurmam gerekirki bu sıralamayı anımsasın ve her seferinde o kmut butonuna bastıım son resmi labele taşısın yardım ederseniz sevinirim son kusura bakmayın vaktinizi çaldım.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Örnekte "C:\" gördüğünüz yere kendi resim yolunuzu yazın.

Kod:
i% = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder("[B]C:\[/B]").Files.Count

Label1.Picture = LoadPicture("[B]C:\[/B]res" & String$(3 - Len(i), "0") & i & ".jpg")

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Image1.Picture = LoadPicture("C:\Documents and Settings\Sa.NaL\Belgelerim\Resimlerim\" & ComboBox1 & ".Jpg") bu satırda sarı bi hata verdi

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
zeki abi seni yordum biliyorum ama sanki belgeleriminde 1,2,3 adlarında 3 adet resmin olduğunu hayal et ben hazırladım şimdi o resimleri bilgisayarımda ve bir komut butonuyla onları labele almamı sağlarmısın atıyorum sora 4 resmi getireyim oraya sora komut butonuna basınca 4 resmi geçsin labele böle bi makro yazarmısın bana yada ekde gönderirsen bi rahat uyuyayıma bi şunu yapayımda

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Bunu deneyin..

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim i As Integer
Static j As Integer

j = j + 1

i = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder( _
"C:\Documents and Settings\Sa.NaL\Belgelerim\Resimlerim\").Files.Count

If j > i Then j = 1

Label1.Picture = LoadPicture( _
"C:\Documents and Settings\Sa.NaL\Belgelerim\Resimlerim\" & j & ".jpg")

End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Yine Olmadı abi sizde bu kodlar oluyormu ne yapsam olmuyor mesela belgelerinize resimlerinize 1 adında resim ekleyin tarayıcınız yoksa şayet sanki oluşmuş mantığıyla sora komut butonuna basıp onu getirin labelin içine daha sonra 2 diye resim ekleyin bi daha basın komut butonuna labelin içine 2 yi getiriyormu eğer getiriyorsa o excel çalışmasını bana ekte paylaşabilirmisiniz abi.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Yani komut butonuna basıldığında her zaman otomatik son resmi bulan kod lazım diyelimki 100 tane resim var belgelerimde tarayıcıdan resmi tarattım 101. resim geldi komut butonuna basınca 101 resim gelsin.Bu kod varsa elinizde paylaşırsanız sevinirim.