Tarih, Ad ve miktara göre yıllık dağılım

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
Bu tabloda yapmaya çalıştıgım 2 farklı şey var, sanırım birini yaparsam diğerinde aynı formulasyonun değerlerini değitirerek aynısını yapmak mümkün

ali ve velinin yapmış olduğu tahsilatların vade kısmındaki tarihini göz önüne alarak ocak, şubat, mart,nisan ve hazıran aylarına dagılımını otomatik yapmasını istiyorum
aynı şekilde a,b,c ve de bayilerinin aylara göre yaptıkları tahsilat dagılmını göstermek istiyorum

topla çarpım kullanarak bir formul kullanıyorum ama burda sadece 4-5 satır degil 500-600 satır bilgi var ve topla çarpımda en ufak değişken her satırda tek tek baştan sonua
hesaplanıyor ve bu da cok uzun zaman bekelemelere sebep oluyor

başka bir şekilde yapabilmem için bir fikriniz var ise sevinirim

teşekkürler

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
ekli dosyayı kontrol edermisiniz.

tam istediğin gibi olmadı ama baya işe yarıyacağını düşünüyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
çok teşekkür ederim ama bu şekilde tam olarak uygulayamıyorum bu yapmayı denedigim yapmış olduğum sistemin ufak bir kısmı aynı tablo üzerinde atayabilirsem çok fazla zaman kazandırıcak

bu şekilde zorlaştıracak gibi
ama tekrar teşekkür ederim :)

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
yukarıda söylediğin herşeyi yapıyor bu form yanlızca başlıklar halinde ayları yapmıyor

küçük bir açıklama

1-iki tarih arasını listele seçeneğini tıkla
2-mor renkli açılan liste kutusundan A sütunun seç
3-en üste beyaz renkli 2 adet açılan kutu var oradan başlangıç ve bitiş tarhlarini seç
4-yeşil textbox nesnelerinden arama veya süzme yapacağın kelimeleri gir listeleme yapacağın
5-pembe açılan liste kutusundan aktaracağın sayfayı seç
6-verileri sayfaya aktar düğmesini tıkla

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
ALİ ye ait 25.01.20010-11.02.2010 tarihleri arasındaki hareketlerin ekran görüntüsü

Ekli dosyalar

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
guzel çalısma ne istedigini bilen için guzel çalısma :)

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
tüm cevaplar için çok teşekkürler

bu benim kendim için hazırladıgım bir müşteri ciro/tahsilat dökümünde aylara göre tahsilat dagılımını yapmama yardımcı olması için yapmak istedigim bişey ama tabi aynı zamanda ayri bir sayfada faturalar ayrı bir sayfada tahsilatlar ve borc/tahsilat/güncel hesaplamasını birbirine baglamıs haldeyim

işin anahtar kısmı işte bu son noktayı fomulize etmek sizin hazırladıgınız calısmayı nedense kendiminkine uyarlıyamıyoum açılışta bir hata ile karsılasıyorum

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
referansları kontrolediniz.
Microsft Windows Common Control 6.0(SP6)
bunu işaretleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
çok teşekkür ederim istediğim şekilde olmuş

bana ayrıca farklı bir fikir verdi o şekildede deneme imkanım oldu şimdi ikisinide kullanıyorum

1 ocak 2010 dan 31 aralığa kadar satır girip yanına ocak şubat mart yazarak düşey ara kullanarak vade kısmını aratıyorum çıkan satır ı hangi aya ait oldugunu bulunca o sütundaki ocak ayı ve yan sütundaki veli olan satırları bulup toplatınca benzer bir sonuc çıktı

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
evet ilave sütunlarla daha farklı bir sonuçlar üretebilirsiniz.bu dosya tam 40 sütunu süzüyor ve istediğiniz sayfaya aktarıyor