Tarih aralığı girdiğimde ikinci koşulu ListBox'a aktarmıyor

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.07.2019
Sayın arkadaşlar ve üstadlar; Ekli dosyada bulunan UserFormda HAREKET adı altında bir ComboBox'ım var, bu ComboBox da TAHSİLAT ve ÖDEME seçenekleri var. Bu seçeneklerden TAHSİLAT seçildiğinde bir sorun yok. TAHSİLAT şeklinde de NAKİT, ÇEK ve SENET olmak üzere üç seçeneğimiz var ve yapılan TAHSİLAT yada ÖDEME tarih aralıkları girildiğinde Label1 'e bunların o tarih aralıklarında girilen kriterlere göre süzülüp Listelenmesini istiyorum. TAHSİLAT seçeneğinde sorunla karşılaşmıyorum fakat ÖDEME seçeneğini seçtiğimde veriler arasında var olmasına rağmen işlemi gerçekleştirmiyor. Bir çok değişik denemeler yapmama rağmen düzeltemedim. Bu nedenle sizin derin bilgi ve tecrülerinizden yararlanmak isitiyorum. Zamanınızı almaz ise sizden ricam bu dosyaya bir göz atmanız. Şimdiden teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım. Dosya ektedir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

İşleminizin gerçekleşmemesinin sebebi;

"KASATAHS" isimli sayfanızda form üzerinden tahsilat şeklini seçtiğinizde süzme işlemi C sütununa göre yapılıyor.

Fakat aynı işlemi "KASAODE" sayfasında yaptığınızda tahsilat şekli B sütununda olduğu için sıkıntı oluşuyor.

Bu durumda ya sayfa yapılarınızı aynı formata getireceksiniz. Ya da tahsilat şekli seçiminde kullandığınız kodu aşağıdaki şekilde değiştirmeniz gerekmektedir.

Kod:
Private Sub TAHSEK_Change()
    On Local Error Resume Next
    If TAHSEK.Value = "" Then
    MsgBox " Bir Ödeme Şekli Seçiniz"
    Exit Sub
    End If
        [color=red]x = IIf(ActiveSheet.Name = "KASATAHS", 3, 2)[/color]
        i = TAHSEK.List(TAHSEK.ListIndex)
            Range("A3:G65000").Select
            Selection.AutoFilter
            Selection.AutoFilter Field:=[color=red]x[/color], Criteria1:=i
    Range("A5").Select
    Module12.Makro21
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.07.2019
Teşekkür

Selamlar,

İşleminizin gerçekleşmemesinin sebebi;

"KASATAHS" isimli sayfanızda form üzerinden tahsilat şeklini seçtiğinizde süzme işlemi C sütununa göre yapılıyor.

Fakat aynı işlemi "KASAODE" sayfasında yaptığınızda tahsilat şekli B sütununda olduğu için sıkıntı oluşuyor.

Bu durumda ya sayfa yapılarınızı aynı formata getireceksiniz. Ya da tahsilat şekli seçiminde kullandığınız kodu aşağıdaki şekilde değiştirmeniz gerekmektedir.

Kod:
Private Sub TAHSEK_Change()
    On Local Error Resume Next
    If TAHSEK.Value = "" Then
    MsgBox " Bir Ödeme Şekli Seçiniz"
    Exit Sub
    End If
        [color=red]x = IIf(ActiveSheet.Name = "KASATAHS", 3, 2)[/color]
        i = TAHSEK.List(TAHSEK.ListIndex)
            Range("A3:G65000").Select
            Selection.AutoFilter
            Selection.AutoFilter Field:=[color=red]x[/color], Criteria1:=i
    Range("A5").Select
    Module12.Makro21
End Sub
Sayın üstadım; gerçekten beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah bilginizi daim, yolunuzu açık etsin. Ve gerçekten bilginizi takdir ediyorum.