Tarih bazlı veri sorgulamada sorun

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar, iki adet sayfam var bu sayfalardaki verileri birbirinden sorgulamam gerekiyor. Örneğin Kişiler ve Sabit diye
sabitte yıllar ve aylar karşılığında ücretleri bulunuyor. Kişiler tablosundaki maaş gidip sabitlerden bakacak hangi kategoriye giriyorsa o maaş üzerinden maaş alacak. dosya ektedir yardım edecek arkadaşlara teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2010
hassy, cevap ekteki dosyada yer almaktadır.

bazı eklemeler yaptım, inceleyebilirsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
İlginize teşekkür ederim ama isterseniz dosyayı tekrardan göndereyim detaylı olarak daha doğru olacaktır sanırım. teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Hassy, ben istediğiniz değerlere göre yaptım, ama işin içine gün de girdiği için;

ben I sütununa toplam deneyim açıklaması sütununda bulunan değerleri elle hesaplayıp, gün değerlerini buldum. sanırım senin birçok verin var bu yüzden,
bence kişinin (işten çıkış tarihi - işe giriş tarihi) formülünü uygula ve kaç gün çalıştığını bul. çünkü çok kayıdın varsa gün sayılarını elle hesaplayamazsın.

sonrası zaten K sütununda ki formülle işi çözebilirsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
toplam ay ve toplam deneyim açıklamasını ben size bilgi olsn diye yazdım.
benim hesap toplam deneyim üzerinden olacak 26.05.08 diyor bu 8 yıl 5 ay 26 gün olarak şimdi ben bunu size bilgi olsun diye vardım. sayı oldukça fazla, otomatik olacaksa en kötü ihtimal günü hesaplamayabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Acil yardım

Arkadaşlar excelde sayfa 1 den sayfa 2 ye sayfa 1 de bulunan ürün kodunu girerek sayfa 2 bütün ürün bilgilerini çekmek istiyorum yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Excel Vers. ve Dili
office 2010
hassy kusura bakma ama dalga mı geçiyorsun, anlamadım ben?

hem bu sorunun cevabına çok ihtiyacın var, hem de iletişime geçemiyorsun.
telefon numarası istedin verdim, gelmedi dedin aramadın.
sonra ben senden telefon numaranı istedim, 1 rakamını eksik gönderiyorsun.
ben senin ne yapmak istediğini anlamadım, rahatsız etmeyiniz lütfen...