Tarih geldiğinde hücre otomatik silinsin

Excel Vers. ve Dili
2007
A7 Satırındaki veriler C7 deki tarih bilgisayar tarihi ile aynı olduğunda veya dosya tarih geçtikden sonra açıldıysada yine otomatik olarak silemesi için bir formül atanabilirmi.
Arkadaşlar belki anlatamamış olabilirim ekli dosyada ne demek istediğim gayet net olur sanırım.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Verileri silmek makro ile olur ama bu doğru hareket olmayabilir.
En iyisi koşullu biçimlendirme ile satırdaki verilerin yazı rengini beyaz yapmak.
Ek dosyadaki koşullu biçimlendirmeyi inceleyiniz.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Satırın komple ya da hücrelerdeki verilerin silinmesini istiyorsanız bence uygun olmaz, çünkü satırlardaki formüller birbirine bağlı. aradan biri silinirse dosyanın bütünlüğü bozulur, amacınıza hizmet etmez.

Bunu herhangi bir satırı silerek ya da formüllü bir hücredeki veriyi silerek görebilirsiniz. Bir satırı sildiğinizde sonraki satırlar hata verir. Bir hücreyi boşalttığınızda yapılan hesaplamalar bozulur.

Anladığım kadarıyla vakti geçen taksitlerin artık ekranda görünmesini istemiyorsunuz. Bunu koşullu biçimlendirmeyle, geçen taksitlerin yazı rengi ya da hücre rengini değiştirerek yapabilirsiniz.

Eki inceleyiniz:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Öncelikle ilginizden dolayı teşekkürler.
Arkadaşlar dosyayı yeniden derledim. birden çok kredi olduğundan tek bir sayfaya topladım. aynı tarih geldiğinde o hücrenin silinmesi için bir formül yokmudur.
Örnek olarak yeniden ekledim.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Mesajımı okumadınız herhalde! Siz satırın komple mi silinmesini istiyorsunuz? Eğer öyleyse formüllerinizin bozulacağını anlatmıştım, bu riski göze alıyor musunuz? Sadece hücre içindeki değerin silinmesi durumunda olacakları da anlatmıştım.

Sadece A7 hücresinin silinmesini istiyorsanı ve bunu da (anladığım kadarıyla) kalan taksit sayısını bulmak için yapıyorsanız, silinmeden yapılabileceğini hatırlatmak isterim.

Excel Vers. ve Dili
2007
Kusura bakmayın yoğunluğumdan dolayı bakamadım.
evet çalışma sayfasını yeniden derledim satır silinsede hücrelerde bir değişiklik olmayacak benim yapmaya çalıştığım ve bulamadığım eğerki var ise formülü ekleyerek kalan taksit değil unuttuğum zaman o tarih de veya sonrasına o tarihlerdeki satırın silinmesi.
(Dosyayı yeniden düzenledim, hücre veya satırın silinmesi durumunda herhangi bir bozulma veya veri kaybı olmayacak.)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Altın Üye olmadığınıza göre; değil son eklenti, hiç birini indiremezsiniz.

.