Tarih hesaplatma

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Sevgili Excel Üstadları merhaba,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var...Forumda aradım fakat tam olarak aradığım çözümü bulamadığım icin yazıyorum...

Ekte gönderdiğim dosyada aylık olarak aldığımız hasar raporu var...Bu raporda her şasiye ait H sütununda operationdate tarihleri var...J sütununda rapor tarihi var...Birde K sütununda da kalan süre var...

Benim yapmak istedigim K sütunundaki kalan süre kısmını bulmak..Kalan süreninde hesaplanması şöyle oluyor,
Mesela , araçın operationdate 'i 15.10.2007...Bu tarihe 365 ekleyip (yani bir yıl) rapor tarihinide çıkan sonuçtan çıkaracağız...Çıkan sonuçta mesela 220 gün yazacak.
Bunu yapabilecek bir makro yapabilirmiyiz...
İlgilenen herkese şimdiden tşk ederim...

Son düzenleme:

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Aşağıdaki şekilde deneyin.
Kod:
Sub SS()
son = [a65536].End(3).Row
For i = 2 To son
    Cells(i, "k") = Cells(i, "h") + 365 - Cells(i, "j")
Next
End Sub
Not:"K" sütununu sayı haline dönüştürmeyi unutmayın.

Excel Vers. ve Dili
2007
Yapmak istediğiniz işlem için makro yazmaya gerek yok, K sütununun tümünün biçimini SAYI yapın, K2 hücresine =H2-J2+365 yazıp entera basınca istediğiniz değer çıkacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Sayın Hamitcan ve ceyrek,

Çok ama çok teşekkür ederim...Sayın Hamitcan bir sorum daha olacak...Yazdığınız makroda sayının sonuna nasıl "gün" yazdırabiliriz...
Örnegin ; makro hesaplama yaptıktan sonra 224 sonucunu vermiş...Bunun yerine 224 gün sonucunu nasıl verdiririz...
Tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Sayın Hamitcan ,

Cells(i, "k") = Cells(i, "h") + 365 - Cells(i, "j") satırının sonuna & " Gün" ekledim problem kalmadı...

Tşk...