Tarih, isim ve ürün adının içinde geçen kelimeye göre toplam alma

DOLAR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-11-2024
Merhaba,

Ekteki Tabloda Faturalar sayfasındaki verilere göre Satışlar sayfasına ilgili isim ve ürün adı içinden yazacağımız kelimeye göre tarih bazında aylık toplam almasını istiyorum.

Satışlar Sayfasında A Sütununda isimler var.
1. satırda tarihler aylık olarak yazıyor.
2. satırda ise ürün adı başlıkları var.

Faturalar sayfasında ise buraya aylık olarak toplanmasını istediğim 2020 - 2024 yılları arasındaki veriler mevcut.
B1 hücresine ilgili yılın ilk tarihini girdiğimde tablo yıllık toplamlar halinde değişiyor.

Daha önce kullandığım bir formülü uygulamak istedim fakat içinden çıkamadım.
Faturalar sayfasından verileri F1 hücresinde kullandığım basit ALTTOPLAM ile kontrol ettiğimde kesinlikle doğru sonucu alamıyorum.

ÇOKETOPLA yerine TOPLA.ÇARPIM formülü ile yapmak için formül düzenlemeyi denedim. tamamen işin içinden çıkamaz duruma geldi :)

Umarım çok karışık anlatmadım....

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Merhaba,

Yapmak istediğinizden anladığım kadarı ile dosyanız üzerinde sütun ekleme yaparak dönem sütunu oluşturdum ve yeni oluşturduğum xxx adlı sayfada çoketopla ile bir formül oluşturdum. İnceleyin.

Ekli dosyalar

DOLAR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
10-11-2024
Merhaba,

Bu liste her hafta yeni veriler ile belli bir kaynak programdan çekilen bir liste.

Bu yüzden dönem sütunu ekleme yada veri kaynağında bir değişiklik benim için çok efektif bir çözüm değil.

Yazılı tarihler ile kaynak veriye ekleme yapmadan çözüm üretebileceğim bir formül ile yardımcı olmanız mümkün mü?

Aynı zamanda ben uyguladığım formülü "*"&B$2&"*" bu şekilde kullanarak sütunda içinde geçen kelimeye göre de toplama yapabiliyorum.
Bunun başka bir yolu da varsa öğrenmeyi isterim.

Son düzenleme:

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Öncekine benzer bir çözüm. Sadece şu var. Faturalar sayfasında A sütunundaki tarih verilerini format olarak değiştirmeniz gerekir. Ancak fatura sayfasının sütun verilerinin orjinalliğini kesinlikle bozmak istemiyorsanız sanırım şu olabilir. Sizin eklemiş olduğunuz formülde tarih kriterinde <= ibaresi var. Benim bildiğim Tarih içeren verilerde sadece <= kullanırsanız ilgili tarih ve bu tarihten önceki tüm veriyi hesaplamaya dahil edersiniz. Tarih olarak iki kriterli , yani şu tarihten büyük ve eşit , şu tarihten küçük ve eşit anlamlarına gelecek formül oluşturmalısınız. Bununla uğraşmamanız için Tarih yerine Dönem ( AY ) sütunu eklemiştim.

Yada farklı bir öneri olarak, orjinal verinin alındığı kaynaktan verinin formatını değiştirilmesini talep edebilirsiniz.

Topla.çarpım ile olabilir , ancak dosyanın ağır çalışmasına sebep olabilir diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Sizin formülünüz üzerinden devam ederek İki Tarih arasındaki verileri toplatmaya çalıştım. Sanırım istediğiniz gibi çalışıyor şuan. Kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
ToplaÇarpım kullanarak hazırlanabilen hali ekte. Ürün adı verilerini formülde farklı şekilde kullandım. İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

DOLAR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 TR
10-11-2024
Öncekine benzer bir çözüm. Sadece şu var. Faturalar sayfasında A sütunundaki tarih verilerini format olarak değiştirmeniz gerekir. Ancak fatura sayfasının sütun verilerinin orjinalliğini kesinlikle bozmak istemiyorsanız sanırım şu olabilir. Sizin eklemiş olduğunuz formülde tarih kriterinde <= ibaresi var. Benim bildiğim Tarih içeren verilerde sadece <= kullanırsanız ilgili tarih ve bu tarihten önceki tüm veriyi hesaplamaya dahil edersiniz. Tarih olarak iki kriterli , yani şu tarihten büyük ve eşit , şu tarihten küçük ve eşit anlamlarına gelecek formül oluşturmalısınız. Bununla uğraşmamanız için Tarih yerine Dönem ( AY ) sütunu eklemiştim.

Yada farklı bir öneri olarak, orjinal verinin alındığı kaynaktan verinin formatını değiştirilmesini talep edebilirsiniz.

Topla.çarpım ile olabilir , ancak dosyanın ağır çalışmasına sebep olabilir diye düşünüyorum.
Tarih Formatını değiştirdiğimde hesaplama yapmıyor. Hücre içine girip Ocak 2023 olarak yazarsam ancak veri çekiyor.

Yani başa döndük ve sadece sütun ekleme seçeneği ile çalışıyor.

Diğer TOPLA.ÇARPIM ve ÇOKETOPLA çözümlerinde de B2 hücresinde yazan veriyi dikkate almıyor.
Benimde çözmediğim başka bir ver topluyor.

Yani bu da çalışmadı hocam..

Son düzenleme: