Arkadaşlar merhaba,
İzin başlangıç ve bitiş tarihlerini GGAAYYY formatında string değer olarak access veritabanında tutuyorum.Kişiye yenibir izin kaydı girerken eğer kişinin yeni izin başlangıç veya bitiş tarihi önceki kayıtlı izin kayıtlarından birisi ile çakışıyorsa uyarı verip izin kaydı düzenlemeye izin vermesin.
yapıyorum yapıyorum olmuyor.Kafam iyice allak bullak oldu.
Kullandığım kodlar aşağıda.Hadi üstadlar, yardım eli...
Set conn = New ADODB.Connection
Set RS = New ADODB.Recordset
conn.ConnectionString = Dosya_Yolu
conn.Open
Sql = "SELECT * FROM IZIN WHERE Sicil='" & TextBox1 & "' And Durum='Aktif'"
RS.Open Sql, conn, 1, 3
Do Until RS.EOF
If (CDate(CStr(CDate(Format(CStr(RS("BaslangicTarihi")), "##"".""##"".""####")))) >= CDate(CStr(MaskEdBox1)) And CDate(CStr(CDate(Format(CStr(RS("BaslangicTarihi")), "##"".""##"".""####")))) <= CDate(CStr(MaskEdBox2))) Or (CDate(CStr(CDate(Format(CStr(RS("BitisTarihi")), "##"".""##"".""####")))) >= CDate(CStr(MaskEdBox1)) And CDate(CStr(CDate(Format(CStr(RS("BitisTarihi")), "##"".""##"".""####")))) <= CDate(CStr(MaskEdBox2))) Then
RS.Close
conn.Close
Set RS = Nothing
Set conn = Nothing
frmMesaj.TextBox1.Text = "Bu personele ait bu tarihler arasına denk gelen aktif durumda başka bir izin kaydı mevcut"
frmMesaj.Caption = " . : Uyarı : ."
frmMesaj.Show
Exit Sub
End If
RS.MoveNext
Loop
RS.Close
conn.Close
Set RS = Nothing
Set conn = Nothing
İzin başlangıç ve bitiş tarihlerini GGAAYYY formatında string değer olarak access veritabanında tutuyorum.Kişiye yenibir izin kaydı girerken eğer kişinin yeni izin başlangıç veya bitiş tarihi önceki kayıtlı izin kayıtlarından birisi ile çakışıyorsa uyarı verip izin kaydı düzenlemeye izin vermesin.
yapıyorum yapıyorum olmuyor.Kafam iyice allak bullak oldu.
Kullandığım kodlar aşağıda.Hadi üstadlar, yardım eli...
Set conn = New ADODB.Connection
Set RS = New ADODB.Recordset
conn.ConnectionString = Dosya_Yolu
conn.Open
Sql = "SELECT * FROM IZIN WHERE Sicil='" & TextBox1 & "' And Durum='Aktif'"
RS.Open Sql, conn, 1, 3
Do Until RS.EOF
If (CDate(CStr(CDate(Format(CStr(RS("BaslangicTarihi")), "##"".""##"".""####")))) >= CDate(CStr(MaskEdBox1)) And CDate(CStr(CDate(Format(CStr(RS("BaslangicTarihi")), "##"".""##"".""####")))) <= CDate(CStr(MaskEdBox2))) Or (CDate(CStr(CDate(Format(CStr(RS("BitisTarihi")), "##"".""##"".""####")))) >= CDate(CStr(MaskEdBox1)) And CDate(CStr(CDate(Format(CStr(RS("BitisTarihi")), "##"".""##"".""####")))) <= CDate(CStr(MaskEdBox2))) Then
RS.Close
conn.Close
Set RS = Nothing
Set conn = Nothing
frmMesaj.TextBox1.Text = "Bu personele ait bu tarihler arasına denk gelen aktif durumda başka bir izin kaydı mevcut"
frmMesaj.Caption = " . : Uyarı : ."
frmMesaj.Show
Exit Sub
End If
RS.MoveNext
Loop
RS.Close
conn.Close
Set RS = Nothing
Set conn = Nothing