modoste
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 18-03-2025
Merhabalar sayın hocalarım.
Ekteki çizelgem A3691 arasında verilerden oluşuyo
Hemen yan tarafımda kendim istediğim tarihe (H1 hücresi) göre (tek bir gün) o günkü özet bi dağlım listesi hazırlamam gerekiyo.
Ben çizelgede kendimin formülleyebildiklerini YEŞİL renkle hücrelerde belirttim
sayın hocalarımdan ise GRİ renkleri formüllemerini istiyorum
Diğer açıklamalar
1) H3:AG3 arasındaki yere benzersiz kayıtları yatay formüllenmesini istiyorum
ben maksimum 25 tane kamyon olabileceğini düşünerek 25 sutundan yaptım.
2) H3:AG3 arasındaki plakalar belirlendikten sonra H5:AG5 bu plakaları H3:AG3 den alıp diğer yerlerdeki plaka hanelerine otomatik aktaracaktır.
3) G5-G19-G33-G47-G61-G75 hücrelerinde ise manule belirttiğim (0<>5,5<>12,12<>19,19<>25,19<>39,0<>9) malzeme sınıflarıdır. Bu sorum için bu hücreleri formülle buldurmak istemiyorum ben manule yazıyorum.
G6:G15 arasındaki (1 den 10 a kadar sefer sayılarıdır) bir günde en fazla 10 sefer atabiliyo kamyonlar diye o kadarda sınırladım.
H3:AG15 arasına göre tonajları yazılacak. belirtilen tarihte belirtilen malzeme sınıflarında plakaları belli olan kamyonların seferleri buldurulcak.
Umarım detaylı anlatabilmişimdir.
Ekteki çizelgem A3691 arasında verilerden oluşuyo
Hemen yan tarafımda kendim istediğim tarihe (H1 hücresi) göre (tek bir gün) o günkü özet bi dağlım listesi hazırlamam gerekiyo.
Ben çizelgede kendimin formülleyebildiklerini YEŞİL renkle hücrelerde belirttim
sayın hocalarımdan ise GRİ renkleri formüllemerini istiyorum
Diğer açıklamalar
1) H3:AG3 arasındaki yere benzersiz kayıtları yatay formüllenmesini istiyorum
ben maksimum 25 tane kamyon olabileceğini düşünerek 25 sutundan yaptım.
2) H3:AG3 arasındaki plakalar belirlendikten sonra H5:AG5 bu plakaları H3:AG3 den alıp diğer yerlerdeki plaka hanelerine otomatik aktaracaktır.
3) G5-G19-G33-G47-G61-G75 hücrelerinde ise manule belirttiğim (0<>5,5<>12,12<>19,19<>25,19<>39,0<>9) malzeme sınıflarıdır. Bu sorum için bu hücreleri formülle buldurmak istemiyorum ben manule yazıyorum.
G6:G15 arasındaki (1 den 10 a kadar sefer sayılarıdır) bir günde en fazla 10 sefer atabiliyo kamyonlar diye o kadarda sınırladım.
H3:AG15 arasına göre tonajları yazılacak. belirtilen tarihte belirtilen malzeme sınıflarında plakaları belli olan kamyonların seferleri buldurulcak.
Umarım detaylı anlatabilmişimdir.
Ekli dosyalar
-
159 KB Görüntüleme: 36