Tarih-Plaka-Sefer-Tonajlar Özet tablosu

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
Merhabalar sayın hocalarım.
Ekteki çizelgem A3:D691 arasında verilerden oluşuyo
Hemen yan tarafımda kendim istediğim tarihe (H1 hücresi) göre (tek bir gün) o günkü özet bi dağlım listesi hazırlamam gerekiyo.
Ben çizelgede kendimin formülleyebildiklerini YEŞİL renkle hücrelerde belirttim
sayın hocalarımdan ise GRİ renkleri formüllemerini istiyorum
Diğer açıklamalar
1) H3:AG3 arasındaki yere benzersiz kayıtları yatay formüllenmesini istiyorum
ben maksimum 25 tane kamyon olabileceğini düşünerek 25 sutundan yaptım.
2) H3:AG3 arasındaki plakalar belirlendikten sonra H5:AG5 bu plakaları H3:AG3 den alıp diğer yerlerdeki plaka hanelerine otomatik aktaracaktır.
3) G5-G19-G33-G47-G61-G75 hücrelerinde ise manule belirttiğim (0<>5,5<>12,12<>19,19<>25,19<>39,0<>9) malzeme sınıflarıdır. Bu sorum için bu hücreleri formülle buldurmak istemiyorum ben manule yazıyorum.
G6:G15 arasındaki (1 den 10 a kadar sefer sayılarıdır) bir günde en fazla 10 sefer atabiliyo kamyonlar diye o kadarda sınırladım.
H3:AG15 arasına göre tonajları yazılacak. belirtilen tarihte belirtilen malzeme sınıflarında plakaları belli olan kamyonların seferleri buldurulcak.

Umarım detaylı anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın ali hocamın yaklaşık 1 ay önce benim soruma verdiği benzersiz kayıtları yatay formülleme örneğine bakaraktan uyarlamaya çalıştım ve plakaları belirleme kısmını çözdüm
ama gerisi bana çok fazla zor
eki plakalar eklenmiş haliyle tekrar gönderiyorum.

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
İftardan sonra uğraştım uğraştım eski sorularıma hocalarımın verdiği çözümlerden
yola çıkmaya çalıştım. ve sonunda tamamladım ekte yine göndericem
ben formüllerin bazılarını daha kolay nasıl yapabilirim diye bazı şeyler sorucam
ekli dosyada H6 hücresinde ki formülde
=EĞER(SATIRSAY($H$6:H6)>H$17;"";İNDİS($D$3:$D$1000;KÜÇÜK(EĞER(($A$3:$A$1000=$H$1)*($B$3:$B$1000=$G$5)*($C$3:$C$1000=H$3);SATIR($D$3:$D$1000)-SATIR($D$3)+1);SATIRSAY($H$6:H6))))
ben diğer malzeme gurubu 5-12 nin 1. değeri için yani H20 hücresine bu formülü kopyaladığımda satırsay formülünündeki $H$6 yı H20 ; H$17;""; burdaki H17 yi H$31 yapmam gerekiyo ; $G$5 hücresini $G$19 yapmam gerekiyo yani 14 satır sonrası olması gerekiyo.
ben kolayını bulamadığımdan H6 Hücresindeki formülü H20 hücresine yapıştırdım formülde ilgili düzeltmeleri yaptım CTRL+SHİFT+ENTER dedim ve yatay ve düzey çekerek çoğalttım.
Bunu daha kolay yapabilirmiyiz. başka bi çalışmamda kamyonlar ortalama 20 sefer atıyolar o tarafa uyarlamam lazım bu çalışmayı.
diğer sorumda H91 hücresine yazdığım BAĞ_DEĞ_SAY formülü ile ilgili bunun daha kolay bi formülü varmı.
mesela şu yapılabilirmi sefer sıraları olan (1-2-....10) kadar olan değerlerin karşılarında sıfırdan büyük değer varsa saysın gibi .

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Oluşturduğunuz Formülleri taşırken adres kayması oluyorsa bunu ya grup olarak taşıyacak şekilde düzenleyin yada yardımcı sütun kullanın.
Ayrıca sıfırdan büyük değerleri saydırmak için;
=EĞERSAY(K6:K15;">0")
formülünü uygulayabilirsiniz.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar