tarih sayıya dönüşüyor

Excel Vers. ve Dili
office 2007
="abc şirketi;"&U1&"döneminde yapilacak olan "&I2&" TL taksidinizin son ödeme tarihi "& "=f2" &" dir. Odeme yapildiysa hatirlatmayi dikkate almayiniz

bu işlemin sonucunda herşey iyide ödeme tarihi hücresi tarih olarak değil sayı olarak geliyor hücre biçiminden bir türlü değiştiremedim

yardımcı olursanız şu mübarek ayda çok makbule geçecek

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office ev ve iş 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-07-2024
merhaba.sanırım şu tip bi formül işini görecektir.öncelikle herhangi bir boş hücreye tıkla.sağ tık hücre biçimlendir-sayı sekmesinde isteğe uyarlanmış kısmına gel.tür yazan yerin altına
##\.##\.#### kodunu yaz ve enter uygula.sonrasında hücre içeriğini diğerlerinede kopyalarsan 10102010 yazarsan tarihin 10.10.2010 şekline dönüşeceğini göreceksin.yardımcı olduysam ne ala! :)
ç-alıntı böyle dene bide

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
="abc şirketi;"&U1&"döneminde yapilacak olan "&I2&" TL taksidinizin son ödeme tarihi "& "=f2" &" dir. Odeme yapildiysa hatirlatmayi dikkate almayiniz

bu işlemin sonucunda herşey iyide ödeme tarihi hücresi tarih olarak değil sayı olarak geliyor hücre biçiminden bir türlü değiştiremedim

yardımcı olursanız şu mübarek ayda çok makbule geçecek

merhaba
bu şekilde deneyiniz.
Kod:
="abc şirketi;"&U1&"döneminde yapilacak olan "&I2&" TL taksidinizin son ödeme tarihi "&[COLOR="Red"]METNEÇEVİR(F2;"gg.aa.yyyy")[/COLOR]&" dir. Odeme yapildiysa hatirlatmayi dikkate almayiniz "

Excel Vers. ve Dili
office 2007
çok teşekkürler

mustafa bey sizde teşekkür ederim ama sorunumun tam cevabını uzmanamele kardeşim vermiş kendisine daha çok teşekkür ediyorum
saygılar
emeğe saygı