Tarih ve Saati otomatik yazan puantaj formu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2008 (iş yerinde MAC versiyonu)
Excel 2007 ve 2011 (evde)
merhaba. excel formülleri konusunda biraz bilgim var. fakat güvenlik kapısında lazım olan giriş çıkışın tarihini ve saatini otomatik olarak yazan bir uygulama yapmak istiyorum. fakat Office 2008 (MAC versiyonu) kullanıyoruz ve makro yazma sistemini bu verisyonda kullanmamışlar. makro kullanmadan sadece formüller ile bir çizelge yaptım fakat tahmin ettiğiniz gibi "şimdi" komutunu kullandım. bu da her sayfayı açmamda tarih ve saatlerin sürekli olarak değişmesine neden oluyor.
benim istediğim; dosyayı açtığımda tarih sütununa otomatik olarak tarihi, giriş saati sütununa kayıdın yapıldı saat ve dakikayı, çıkış saati sütununa da çift tıklama veya diğer herhangi bir bilgi girildiğinde saati otomatik olarak yazması ve bilgilerin o anki gibi kalması. yani 2/3/09 tarihli giriş saati 09:00 olarak yazdığında çıkış saatini 11:00 olarak yazdığında giriş saatininde 11:00 olarak değişmemesini istiyorum. yaptıklarımda sürekli olarak referans verdiğim hücrelerde değişiklik yaptığımda sayfadaki bütün veriler değişiyor. yazdığı gibi kalsın istiyorum. makro ile yazılması gerekiyorsa, bizim sistemde makro çalışıyor ama maalesef yazılamıyor. bunu dikkate alarak öneri yapmanızı rica ediyorum. bunun için yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba. excel formülleri konusunda biraz bilgim var. fakat güvenlik kapısında lazım olan giriş çıkışın tarihini ve saatini otomatik olarak yazan bir uygulama yapmak istiyorum. fakat Office 2008 (MAC versiyonu) kullanıyoruz ve makro yazma sistemini bu verisyonda kullanmamışlar. makro kullanmadan sadece formüller ile bir çizelge yaptım fakat tahmin ettiğiniz gibi "şimdi" komutunu kullandım. bu da her sayfayı açmamda tarih ve saatlerin sürekli olarak değişmesine neden oluyor.
benim istediğim; dosyayı açtığımda tarih sütununa otomatik olarak tarihi, giriş saati sütununa kayıdın yapıldı saat ve dakikayı, çıkış saati sütununa da çift tıklama veya diğer herhangi bir bilgi girildiğinde saati otomatik olarak yazması ve bilgilerin o anki gibi kalması. yani 2/3/09 tarihli giriş saati 09:00 olarak yazdığında çıkış saatini 11:00 olarak yazdığında giriş saatininde 11:00 olarak değişmemesini istiyorum. yaptıklarımda sürekli olarak referans verdiğim hücrelerde değişiklik yaptığımda sayfadaki bütün veriler değişiyor. yazdığı gibi kalsın istiyorum. makro ile yazılması gerekiyorsa, bizim sistemde makro çalışıyor ama maalesef yazılamıyor. bunu dikkate alarak öneri yapmanızı rica ediyorum. bunun için yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

merhaba
istediğiniz gibi bir dosyayı düzenleyebilmemiz için sizin bir taslak eklemeniz lazım.
kullandığınız makinede makro yazma sorununuz varsa ya standart sürümün olduğu bir makinede kodları kendinize göre düzenleyeceksiniz ya da ne istediğinizi örnek dosyanızda detaylı anlatacaksınız ki tek atışta vurabilelim.
bir düzenleme yapılması gerekiyorsa kullandığınız makine buna izin vermiyorsa bizim yapabileceğimiz fazla bir şey yok.

öncelikle örnek dosya ekleyerek yapılmak isteneni detaylı açıklamaya çalışınız.

Excel Vers. ve Dili
merhaba
istediğiniz gibi bir dosyayı düzenleyebilmemiz için sizin bir taslak eklemeniz lazım.
kullandığınız makinede makro yazma sorununuz varsa ya standart sürümün olduğu bir makinede kodları kendinize göre düzenleyeceksiniz ya da ne istediğinizi örnek dosyanızda detaylı anlatacaksınız ki tek atışta vurabilelim.
bir düzenleme yapılması gerekiyorsa kullandığınız makine buna izin vermiyorsa bizim yapabileceğimiz fazla bir şey yok.

öncelikle örnek dosya ekleyerek yapılmak isteneni detaylı açıklamaya çalışınız.
merhaba, öncelikle yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.
yapmayı düşündüğüm tablonun basit hali ekte. ayrıca tablo içinde nerelerde, nasıl bir fonksiyon istediğimi de belirttim. tabloya baktığınızda da anlayacağınız üzere, tarih veya saatin yazıldığı gibi kalmasını, "şimdi", "bugün" gibi komutların yaptığı güncellemeyi yapmasını istemiyorum.
yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
yardım edebilecek arkadaş var mı?
makro yazma sorununu da çözdüm. fakat hala makro ile yapılan otomatik tarihi ve saati çalıştıramadım. nette bazı uygulamalar buldum fakat yazmama rağmen çalışmıyor.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Çalıştığınız sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodları kopyalayınız..

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [B2:B16]) Is Nothing Then _
Cells(Target.Row, "A") = Date
Cells(Target.Row, "F") = Format(Now(), " hh:mm:ss")
End Sub

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Not Intersect(Target, [G2:G16]) Is Nothing Then _
Cells(Target.Row, "G") = Format(Now(), " hh:mm:ss")
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Çalıştığınız sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodları kopyalayınız..

Kod:
End Sub

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Not Intersect(Target, [G2:G16]) Is Nothing Then _
Cells(Target.Row, "G") = Format(Now(), " hh:mm:ss")
End Sub
Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
arkadaşlar merhaba, ömer arkadaşımızın yardımı ile istediğim puantaj formunu hazırladım. fakat şimdi bir problemim daha var. normalde g sütununda olan "çıkış saati" bilgilerini h sütununa aldım ve g sütununa "çıkış tarihi"ni ekledim. kullanılan kodları kopyalayarak bişiler yapmaya çalıştım ama formatı çalıştıramadım maalesef. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz. "çıkış saati" sütunundaki ilgili hücreyi çift tıkladığımda saat yazdığı zaman yanındaki "çıkış tarihi" sütunundaki ilgili yerede tarihi otomatik atsın istiyorum.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Aşağıdaki gibi deneyiniz.

Kod:
End Sub

If Not Intersect(Target, [[COLOR=red]H[/COLOR]2:[COLOR=red]H[/COLOR]16]) Is Nothing Then _
Cells(Target.Row, "[COLOR=red]H[/COLOR]") = Format(Now(), " hh:mm:ss")
[COLOR=red]Cells(Target.Row, "G") = Date
[/COLOR]End Sub
.

Excel Vers. ve Dili
Aşağıdaki gibi deneyiniz.

Kod:
End Sub

If Not Intersect(Target, [[COLOR=red]H[/COLOR]2:[COLOR=red]H[/COLOR]16]) Is Nothing Then _
Cells(Target.Row, "[COLOR=red]H[/COLOR]") = Format(Now(), " hh:mm:ss")
[COLOR=red]Cells(Target.Row, "G") = Date
[/COLOR]End Sub
.
arkadaşım çok teşekkür ederim tekrar.