Tarih ve tutarı aynı olan fişleri kontrol etmek istiyorum

Arkadaşlar ben TARİH VE TUTARI aynı olan fişleri kontrol etmek istiyorum.

Yukarıdaki (A B) sütünlarıda tarih ve tutarı aynı olanların karşılığı (D C) sütünündaki tarih ve tutarı aynı olanlara numara nasıl verebilirim.

Aşagıda örneği olan tabloyu Sayfa2 kopyalasın C ve F sütününlarına numara ve renklendirsin.

Burada dikkat edilmesi gereken aynı tarih ve tutarda birden fazla olabilir mesala 16/02/2009 da 200 olan üç tane var.
Birinin karşılığı olmadığı için ( 0 ) ve mavi olması gerekiyor.

Burada nasil bir makro yaparak tarih ve turarı aynı olanlara nasıl numara ve renk verebilirim.

Ben bunları daha sonra siralayarak kontrol etmek istiyorum. TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

Öncelikle teşekkurler.
Bunu Makro olarak çalıştırıp sayfa2 de yapamazmıyız.
Saygılarımla.

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Benim anladığım ekteki gibi bir çalışma, yalnız bunu sayfa2 de nasıl bir raporlama yapacaksınız anlayamadım.

Sayfa2 de nasıl bir işlem yapacaksınız göstermemişsiniz. Sayfa1 de verilerin olduğunu düşünerek Sayfa2 de olması gereken sayfayı manuel hazırlayıp açıklama yaparak yeni bir dosya eklermisiniz.

.

Ekli dosyalar

• 4.1 KB Görüntüleme: 12
Benim Yapmak isdediğim bir firmanın iki farklı muhasebe kaydı var. Birinci firmanın Tarih ve fiş toplamı ile, Firmadan tekrar aldığım yedeklerden farklı bir firmaya yedekden geri alıyorum bununda tarıh ve tutarını excel olarak alıyorum ben olmayan onda olabiliyor sonradan kayıt giriyor veya o bir kayıt giriyor sonradan be bu olmayan kayıtları bulmak istiyorum. bunları sayfa bir kopyalıyorum. bir makro ile sayfa ikeye aktarılarak olmayan kayıtları bulmak. sayfa birde orijinalını bozmadan sayfa2 yapabilirmiyim dedim olursa sevinirim. Veya benim düşünemeyip sizin önereceginiz bur kontrol sistemi de olur.
Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürler.
Sayılarımla,
Musa Batur

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sorunuzu bu şekilde anlayamıyorum. Daha sade bir anlatımla tablo üzerinde eğer farklı sayfada istiyorsanız farklı sayfada örnekleyerek açıklayınız.

.