Tarih ve zamanı dakikaya çevirmek

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar ben ekteki hücrelerdeki iki tarih ve zaman arasındaki farkı dakika olarak bir hücreye yapabilirsek tek formülde yapıp atmak istiyorum açıklamaları ekte yaptım ama bilgim yetmedi nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Kod:
=((E2+F2)-(B2+C2))*24*60

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Peki Necdet bey bizim bunu macroya çevirme imkanımız var mı hücreyi satır sil deyince siliniyor ve kullanamıyorum yani Y sütununda bu formül geçerli olmasını istiyorum yani olabilir mi?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki kodları kendinize göre düzenleebilirsiniz.

Kod:
Sub Hesapla()
Dim i As Long
For i = 2 To [B65536].End(3).Row
    Cells(i, "Y") = ((Cells(i, "E") + Cells(i, "F")) - (Cells(i, "B") + Cells(i, "C"))) * 24 * 60
Next i
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sağolun Necdet Bey,
Yalnız şöyle bir sorunum var, veri girilmemiş hücre de çok saçma bir değer çıkıyor hadi, mesela biz arıza başlangıç tarihini yazdık ama bitiş tarihi elimize geçmedi daha onu yazdığımda ordaki veri neyse o kalıyor ancak basic düzenleyecisine gidip başlatınca tekrar yada orada F5 e basınca düzeliyor eki gönderiyorum orda daha ayrıntılı göreceksiniz ama yinede teşekkürler.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Yada yeni bir veri girişi yaptıktan sonra bir tuşla sayfayı güncelleyebiliyorsak o da olur, ve de O P sütünunda veri yoksa hesap yapmamasını sağlarsak o hatada gider kanımca yalnız kodları bilmediğim için ancak yorum yapabiliyorum.
Kolay gelsin.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Kodlarda küçük değişiklikle sorunu çözmek olası.
Kodları sayfanın kod bölümünde değil bir modüle koydum.

Kod:
Sub Hesapla()
Dim i As Long
For i = 10 To [J65536].End(3).Row
    If IsDate(Cells(i, "O")) = True And IsDate(Cells(i, "J")) = True Then
        Cells(i, "V") = Round(((Cells(i, "O") + Cells(i, "P")) - (Cells(i, "J") + Cells(i, "K"))) * 24 * 60, 0)
    Else
        Cells(i, "V") = ""
    End If
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Abi diğer sorunları çözmüşsün eline sağlık ama yeni bir veri girdiğinde yani satır ekle dedim oralara yeni bir veri girdim ama hesaplama yapmıyor ? yada ben O ve P sütunundaki verileri sildim ordaki değer aynı kalıyor tmm gidip visual basix düzenleyecisine girip run dediğimde oluyor ama bunu excel içinde çalıştıran bir tuş varsa o da olur yani ne bileyim F5 e bastığımda tekrar verileri değerlendirsin diyorum olamaz mı ? anlata bildim umarım

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayın.

Sonra herhangi bir hücrede ne zaman çift tıklarsanız hesapla programını çalıştırır.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
hesapla
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Hmm valla çok sağolun Necdet Bey,
Bu arada yardımcı olmak güzel birşey ben de burda excel öğrenip aynı zamanda arkadaşlara bildiğim ölçüde yardımcı olmak isterim.
Kolay gelsin
iyi çalışmalar.