Tarih Yazarak İşlem Yaptırma

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar;

ekteki dosyada Fardeg2010 sayfasında teknisyenler tarafından gunluk ve saatlik alınan Sio2, Al2O3, SM...etc. gibi değerler var. ikinci sayfada ise bu değerlerin Ist. sayfasında ise bu değerlerin standard sapmasını, ortalamasını, Min ve Max. değerlerini hesaplayan formulüzasyonlar var. Bu hesaplamaları yaparken de Kasım yaı için örnek verirsek formullere satır aralığı olarak 7270 inci satır ile 7977 inci satırı girmek gerekiyor.

burada bizim ihtiyaç duyduğumuz nokta ise İst. sayfasında ayrı bir sarı grup oluşturarak oraya sadece tarih aralığı girildiğinde o zaman dilimine ait verilerin elde edilebilmesi. örnek olarak 1-2-3 aralık tarihleri arasındaki Sio2, Al2O3, SM...etc. değerlerinin standard sapmasını, ortalamasını, Min ve Max. değerleri lazım olduğunda bir kutucağa yada bir hücreye 1 aralıktan 3 aralığa kadar diyerek değer gireyim bu tarihlere karşılık gelen satır sayılarını kendisi bulsun sarı bölgedeki formulerde yazılması gereken yerlere kendisi otomatik olarak yazsın ve hesaplasın.
şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Ist sayfasında başlıklarınız yok yanlış yapmıyalım boşuna siz başlıkları söyleyin ona göre yapalım.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Fardeg2010 sayfasındaki başlıklar ile aynı gidiyor
sırası SiO2 Al2O3 Fe2O3 CaO MgO SO3 K2O Na2O KUHL S.M. M A/F
C sütunu Sio2, D sütunu Al2O3 .... M sütunun başlığıda M A/F
İst dosyasında formullerin alığı referans sutunları o sutünun başlığı aslında

=BAĞ_DEĞ_SAY(Fardeg2010!G4:G5642) formulunde G sütunu MgO yu temsil ediyor

İ

İhsan Tank

Misafir
Fardeg2010 sayfasındaki başlıklar ile aynı gidiyor
sırası SiO2 Al2O3 Fe2O3 CaO MgO SO3 K2O Na2O KUHL S.M. M A/F
C sütunu Sio2, D sütunu Al2O3 .... M sütunun başlığıda M A/F
İst dosyasında formullerin alığı referans sutunları o sutünun başlığı aslında

=BAĞ_DEĞ_SAY(Fardeg2010!G4:G5642) formulunde G sütunu MgO yu temsil ediyor
en üstteki yıl genelini ben yaptım.
siz o formüllere bakarak yapın.
formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
eki inceleyiniz
Not : tarih Girdiğiniz takdirde bütün verileri doldurmalısınız yoksa formül minimum tutar için sıfır seçeneği çıkacaktır ve formülle olan yerlerdeki hatalar diğer sayfaya aynen yansıyacaktır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
yardımınız için teşekkürler
S.M ve M A/F sütunlarında hatalar gözüküyor onların neden oldugunu çözemedim.

bi de siz bakabilir misiniz?

İ

İhsan Tank

Misafir
yardımınız için teşekkürler
S.M ve M A/F sütunlarında hatalar gözüküyor onların neden oldugunu çözemedim.

bi de siz bakabilir misiniz?
diğer sayfadaki hatalardan kaynaklanıyor. çünkü diğer sayfada formül ile bilgi almaya çalışmışsınız. formülde hatalı sonuç üretiyor ondan kaynaklanıyor.

Merhaba,
İhsan Bey ellerinize sağlık.. Ben de uğraştım bunla ama becerememiştim.. Sizin yaptığınızı da pek anladığımız söyleyemem ama zira dizi formülü nasıl çalışıyor onu anlayamadım..
İhsan Bey ben şöyle bi çözüm üretmeye çalıştım:
vlookup ile verilen tarihler hangi satırlara denk geliyor onu bulup onu istatistik formüllerinde yerine koymayı denedim. aslında burdan yola çıkarak genel bir soru soruyorum vlookuptan buldugumuz sayıyı başka bir formülde yerine yazmak isteyince onun hücre adresi oldugunu nasıl anlatabiliriz programa?
vlookup la aralara : koymaya çalışıyorum kabul etmiyor , koyunca kabul ediyor.

ekteki denememe bir bakabilir misiniz.. şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir
tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamdım
sorunuz düşeyara - vlookup fonksiyonu ile alakalı ise lütfen yeni konu başlığı açın

vlookupla satır numarasını bulup ordaki istatistik formüllerinde kolon numarasıyla beraber yazdırmaya çalıştım yine bu dosya için..
mesela 24 aralık tarihinin istatistiki verileri isteniyor. vlookupla satır numarasını buluyorum mesela 2200. satırdan 2235. satıra kadar 24 aralık tarihi. bunları vlookupla buluyorum.
daha sonra mesela şu formüldeki
=AVERAGE(Fardeg2010!E8255:E8506)
E8255:E8506 değerleri yerine E2200:E2235 yazdırmak istiyorum.. böylece istatistik hesabı yapan tablolarda istenilen tarih aralıkları için çalışmış olacak..
yani =AVERAGE(Fardeg2010!E2200:E2235)
gibi yazdırmış olacağım..