Tarihe göre sayfa seçme.

Herkese merhabalar,
Benim sorum şu.C. nin içinde 2007.xls diye bir dosyam var.içinde 01.01 02.01 şeklinde yani bulunduğumuz ayın günlerine göre sayfalar var.Karşılaştırmalı başka bir xls nin içinde bu sayfalara ulaşmaya çalışıyorum.
Sorunum şu
sayfa = Mid(CStr(Date), 1, 2) - 1 & "." & Mid(CStr(Date), 4, 2)
burada ilk getirdiği tarihde yani günlerde 0 yazmıyor.bunu nasıl çözerim.
kısacası 05.01.2008 olan tarihte makroyu çalıştırdığım zaman sayfa değişkenine atanan değer 5.01 oluyor.
Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki gibi olabilir mi? Belki kısa yolu vardır ama ben bilmiyorum.

Kod:
Sayfa = Format(Day(Date), "00") & "." & _
           Format(Month(Date), "00")

Son düzenleme:
Sn Necdet Yesertener ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ama .olmadı tarihin tamamını alıyor değişkene benim yaptığımda tarihi alıyor ama dediğim gibi 0 yok ediyor. Esasında illa bu formül üzerinden olacak diye bir kaide yok.amacımı kısaca anlattım ama tekrarlamak gerekirse.başka bir dosyada bulunan 01.01 - 02.01 - 03.01 .....31.01 şeklinde sayfalarım var.bu sayfalara ulaşmam lazım olay bu .makroyu çalıştırdığım zaman .ilgili dosyayı ve ilgili sayfayı açacak gerekli bilgiyi kopyalayıp o dosyayı kapatıp makro çalıştırdığım yere yapıştıracak. İlgilenirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Yıl kodu hariç gün ve ay için yukarıdaki kodları değiştirdim.

Sn Necdet Yesertener ben 0 ları neden attığını buldum ama çözümünü bir türlü bulamıyorum.öncelikle düzeltiğiniz formül çalışıyor yani 05.01 şeklinde yazıyor ama benim size belirtmediğim birşey yüzünden sıfırlar gidiyor karşılaştırma raporu oduğu için bugündeyken dünü çağırmam lazım yani Sayfa = Format(Day(Date), "00") -1 & "." & _
Format(Month(Date), "00") eksi bir dediğimde işler karışıyor.anlatabildim mi acaba.bununla ilgili birşey yapabilirmiyiz sizce.

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
sayfa= Format(Day(date), "0#") gibi olabilir.

yani
1 i 01
10 u 10 yorumlar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Kod:
Sayfa = Format(Day(Date - 1), "00") & "." & Format(Month(Date - 1), "00")

Sn.Necdet Yesertener Çok teşekkür ederim.Son verdiğiniz formül oldu.

Zamanında bir ayakkabı yapım fabrikası varmış.Bu fabrikada çok önemli bütün işi bitiren bir makine arıza yapmış.İşler durmuş,patron gelmiş çağırın demiş tamirciyi.Tamirci gelmiş makineye bakmış,arızanın önemli olduğunu ve normal bakım ücretinden biraz daha yüksek bir rakama yaparım demiş.Patron karşı çıkmış ama işlerde durduğu için mecbur kalmış gel yap demiş.Usta tamirci gelmiş eline çekici almış makineyi biraz inceledikten sonra bir kere çekiç vurmuş ve tamam oldu demiş.Makineyi çalıştırmışlar gerçekten olmuş.Ustaya gelip usta demiş bir çekiç vurmak için bu kadar para alınır mı ? Usta durmuş ve demiş ki çekiç vurmak 1 ytl ama nereye vuracağını bilmek 499 ytl .

Teşekkür ederim usta.Bir - 1 i parantez dışına değilde içine koymak işi çözdü.

Sn Hsayar ilgilendiğiniz için sizede teşekkür ederim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın gcanlar2012,

Bazen çekici nereye vuracağımı tutturuyorum her zaman tutturabilsem fatura keserdim :)