tarihe göre sayı arttırma

Excel Vers. ve Dili
türkçe
iyi günler.benim acil yardımma ihtiyacım var.sitede bulamadım, kendimde formül uygulayamadım.bir çalışma sayfasına el ile tarih gireceğim.bu tarihi girdiğimde diğer sütunda sayı 2 olacak.daha sonra tarihin günlerini arttırdıkça sayıda birer birer artacak.bununla ilgili bir formüle ihtiyacım var.yardımcı olursanız sevinirim.açıklayıcı dosyam ektedir.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Çalışma sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodları yazıp denermisiniz..

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, [B7]) Is Nothing Then [H1] = Date
End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
[B8] = Date - [H1] + 2
[B7] = [B7] + [B8] - 2
End Sub

Excel Vers. ve Dili
türkçe
hocam emeğiniz için teşekkür ederim.ben bu kodla çalıştıramadım.eklentiyi daha açıklayıcı olarak düzenledim.birde kod değilde formül olursa daha iyi olur.formülle çalışmayı biraz biliyorum ama kodlarla çalışamıyorum.ben bu gelecek olan formülü kendi belgemde uygulayacağım.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
hocam emeğiniz için teşekkür ederim.ben bu kodla çalıştıramadım.eklentiyi daha açıklayıcı olarak düzenledim.birde kod değilde formül olursa daha iyi olur.formülle çalışmayı biraz biliyorum ama kodlarla çalışamıyorum.ben bu gelecek olan formülü kendi belgemde uygulayacağım.
Dosyanızda bu şekilde artan bir sayaç kullanacaksanız veri girişini sabitlememiz gerekir buda formülle yapılırmı bilmiyorum maalesef. Bunun için makro kullanmanız gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca formülle bir çözüm bulursa paylaşırım. Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
emeğinize teşekkürler.formül konusunda yardımcı olursanız sevinirim.