Tarihler arasındaki değerlerin kümülatif Toplamı

Excel Vers. ve Dili
2007
Örnekte verdiğim dosyada filtreleme yaptıgımda bir önceki tarihin toplam değerini göstermesini istiyorum. Alttoplam formülü yazdım olmadı etopla yazdım olmadı. Yardımcı olur iseniz çok sevinirim

Allah şimdiden razı olsun

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Ekteki dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2013 professional
Sorun çözüldü mü_?

Merhabalar,

Bu soruya verilen yanıtı Altın üyelik sahibi olmadığım için göremiyorum, bu sorun çözüldü mü acaba?
benim sorunum şu:

Elimde 2016 yılına ait ay ve departman bazında muhasebe hesapları ve karşılığında tutarları olan bir mizan listesi var.

Ben departman ve ay'ı Veri Doğrulama ve Dolaylı ile birbirine bağladım ve her departman ile ay'ı seçtiğimde o departmana ait verileri ÇOKETOPLA formülü ile aylık getirebiliyorum.

Fakat örneğin bir başka tablo için Mart ayını seçtiğimde ilk 3 aylık verileri hesap bazında kümülatif getirebilecek bir formülü bir türlü yazamadım.
Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
.........
Ben departman ve ay'ı Veri Doğrulama ve Dolaylı ile birbirine bağladım ve her departman ile ay'ı seçtiğimde o departmana ait verileri ÇOKETOPLA formülü ile aylık getirebiliyorum.

Fakat örneğin bir başka tablo için Mart ayını seçtiğimde ilk 3 aylık verileri hesap bazında kümülatif getirebilecek bir formülü bir türlü yazamadım.
Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Kullandığınız ÇOKETOPLA (veya TOPLA.ÇARPIM) formülünde ay koşulunu EŞİTTİR yerine KÜÇÜKTÜR olarak kullanmayı denediniz mi?

Halledemezseniz; sorunuzu, gerçek belgeyle aynı yapıda örnek belge üzerinden sormanızı öneriyorum.
Böylece daha hızlı ve net sonuca ulaşabilirsiniz.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2013 professional
Ömer bey sorunun çzümünün bu kadar basit olduğuna inanamıyorum, günlerdir uğraşıyordum nasıl yaparım diye.. çok sağolun <= kullanımı işimi anında çözdü, çok mutluyum :)

Bir şey daha sorabilir miyim;
İlgili Ay ve herhangi bir departmanı seçtiğimde veriler hücrelere otomatik olarak gelmiyor, ancak dosyayı kaydet butonuna bastığımda doğru veriler hücrelere otomatik olarak doluyor.

bunu nasıl çözebilirim?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
FORMÜLLER menüsündeki HESAPLAMA SEÇENEKLERİ kısmında OTOMATİK seçeneğinin seçili olduğundan emin misiniz?