Tarihleri saydırmak,masrafları toplamak

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Arkadaşlar..bu sefer ki sorum gerçekten çok karmaşık..ama işinin ehli üstadlarımın bunun da üstesinden geleceğinden eminim..
şimdiden teşekkürler..
örnek dosyam ektedir.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

U5 hücreye aşağıdaki formülü yazarak sütun boyunca kopyalayarak deneyiniz, işinizi görüyorsa ilgili sütunda kullanınız.

Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(MBUL("HARCIRAHI";B5;1));YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(PARÇAAL(B5;MBUL("HARCIRAHI";B5;1)+9;100);"(";"");")";"");" GÜN";"")*35;0)

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Arkadaşlar hepinize teşekkürler...sorumun çok karmaşık olduğunu zaten başta söylemiştim..yine de ilginize,bilginize ve emeğinize teşekkür ediyorum..
Sizler sadece gün hesaplatma kısmı ile ilgilenmişsiniz..o zaten hallolmuştu..
ekteki dosyada sanırım tam anlatamadım

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
mustafaine üstadım.."sorununuz ne" diye sormuşsunuz...bu sitede bugüne kadar hiç sorunum olmadı çok şükür...bol bol SORUM oldu sadece..sorumu da ekli dosyada gayet güzel anlattığımı sanıyorum..ilginize tekrar teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
sayin manisali_mdr art niyetli yahut kabalik olsun diye oyle yazmadigimi bilmenizi isterim fakat dosyadaki sorunu tam olarak anlayamadigimi bildirmek isterim dosyanizi tekrardan inceleyecegim, daha net anlatabileceginiz bir anlatim olursa yazmaktan cekinmeyiniz lutfen..

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

sorun:
1- Araştırılıp öğrenilmesi, düşünülüp çözümlenmesi, bir sonuca bağlanması gereken durum, mesele, problem.
2- Sıkıntı veren durum, dert.
tık tık tık

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
probelem olmayn problemimizi cozduk Suleyman Bey; sizede merhaba :)

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Yardımın için teşekkür ediyorum uzmanamele arkadaşım..ömrünün 27 yılını insan eğiterek geçirmiş birisi için bu yardım çok makbule geçti...ben mustafaine arkadaşıma şöyle bir özel mesaj yolladım..(bu mesajı size de yollamak istedim fakat özeliniz kapalı..mecburen buraya genele yazdım..okuduktan sonra silmenizi rica ediyorum.)

Sevgili Mustafa arkadaşım..
Sizlerin buradaki ilgi,sevgi ve alakası sayesinde şu excel denen nimeti daha da sevmeye başladık. sorumun çok karmaşık olduğunu zaten başta söyledim.. art niyetli,ya da kabalık olsun diye demediğinizi en az sizin kadar iyi biliyorum..daha net anlatabileceğim bir anlatımı ah bir bulsam..:)

mail adresiniz varsa dosyayı olduğu gibi size göndereyim diyeceğim ama göndereceğim dosya zaten aynısı..
sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Umarım sorunuzu doğru anlamışımdır. Aşağıdaki formülü H3 hücresine uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=EĞER(ESAYIYSA(MBUL("-";B3;1));(UZUNLUK(B3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B3;"-";""))+1)*35;0)