Soru Tasarım Nasıl Olabilir ?

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-12-2026
Merhaba,

İş takibi tutulan bir listemi var. Bunu userform olarak tasarlamayı düşünüyorum.
Veri çok olduğu için kafamda tasarımı kurgulayamadım.

Dosyada da belirttim. B-S hücresi aralığını listviev ile getirip kalan bölümü de alt alta listvievden satır seçilince seçilen satıra ait verileri getirilmesi gibi düşündüm.
Başka ne şekilde olabilir, varsa tasarım önerisi sevinirim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Sütun sayısı fazla olduğu için kurguladığınız mantık doğru gibi görünüyor. Diğer türlü tüm veriyi yüklerseniz okuması zor olabilir.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Belki daha net gorsel ve kolay kayıt için vba kullanılan bir userform üstüne yerlesecek yeterli sayıda multipage hazırladıktan sonra label ve textboxlar eklemek ve kaydet düzelt sil tuşları ile de kaydı ilk boş satıra atmak geri cagırmak ek ya da cıkarma yapmak ve yeni sekliyle de kaydetmek daha başarılı olur ve tüm data da göz yormaz akıl karıştırmaz. Multipage uzerinde son sayfaya da listbox ile filtre amaçlı label ve textbox lar ekleyerek aranan veriyi kolayca suzup bulduktan sonra da cift tıklamayla tüm data satırını textboxlara çağırmak ve işlem yapmak daha kolay olur.
Yanlış saymadımsa konunun kilit hücreleri 9t4 başlıktan ilk 18 başlık ve gerisi 20 kere gün sayı ve işlemi.
94 label ve textbox bir ekrana sığmaz aşırı sıkışır ama multipagelerden ilkine konun kök kısmı ve kalanı için de yeterli sayıda multipage yapmak tek ekranda coksayfa üzerinde aynı konuda kaydet sil düzelt için daha uygun olur , okuma takip vet kayıt kolaylaşır.

Hücre birleştirmeyin deseniz de dosyada a ve b sutunu birleştirilmiş. Hücre birlestirmek sorun yaratabilir.
Benim önerim bir userform üzerinde multipage ile vba tasarımı yapmanızdır.

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
19-12-2026
Userfom'da listbox'a B4:S (B sütunundaki son dolu hücre dahil) aralığı eklemeye çalıştım çözemedim. Birde listbox'da satır seçince yan taraftaki yeşil bölümlere seçilen satırlara ait sütunlardaki verilerin gelmesini ayarlamaya çalışacağım.

Listbox ile hiç çalışmadım. Seçilen satıra ait verilerin gelmesi vs. bu işlem mümkün mü bilmiyorum.

Tek userform üzerinden bitirme düşüncesindeyim. Excele birden fazla kişi giriş yapıyor. Multipage sayfaları olursa karışık olur.

255978

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Userform üzerinde bahsettiğinz işlemlerin tümü gerçekleşebilir.

Fakat excele birden fazla giriş yapabiliyor dediğiniz için hatırlatmak isterim. Makrolarda sorun yaşayabilirsiniz.

Forumun aşağıdaki bölümünde bazı uygulamalar ve alt başlıklar var. İncelemeniz konunun gelişimi için fayda sağlayacaktır.

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
19-12-2026
Korhan hocam dosya aynı anda çoklu olarak kullanılmıyor. Dosya ortak alanda, veri girişi yapacak olan dosyayı açıp çalışıyor ve kapatıyor.
Cevaplar için teşekkürler.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Merhaba,

Nacizane tavsiyem , userform üzerinde kalıcı listeleme nesnesi olarak, listbox yerine listview kullanmanız olur. Listboxa göre belki uğraştırabilir. Ancak uzun vadede listview in görsellik açısından daha verimli olduğunu düşünüyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Ek olarak ListView bazı versiyonlarda hata verebiliyor. Kullanırken bunu da gözardı etmemek gerekir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR & Excel 2016 TR
Yeniden Merhaba,
Benim önerilerim...
  1. UserForm Yüklenirken Orta kısımda Listbox a tüm veriler yüklenir.
  2. Sağ tarafta ListBox ta seçili olan Dosyanın ilk işlemlerinin hepsi gözüksün ( B : S hücreleri )
  3. Alt tarafta TabStrip ile 2 den 20 kadar işlemler gözüksün
    • ListBox Change olayında, TabStrip de en son işlemden sonraki 1 Adet yeni işlem seçili gelsin
    • Sonraki işlemler seçilemesin, ama önceki işlemler seçilip görüntülensin
  4. Üst Tarafta TabStrip ile Arama olsun ( bu kısmı daha kafamda tam çözemedim )
  5. Gibi gibi ...
ListBoxTabStrip.xlsm ÖRNEK DOSYA Linki

Son düzenleme:

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
19-12-2026
Yeniden Merhaba,
Benim önerilerim...
  1. UserForm Yüklenirken Orta kısımda Listbox a tüm veriler yüklenir.
  2. Sağ tarafta ListBox ta seçili olan Dosyanın ilk işlemlerinin hepsi gözüksün ( B : S hücreleri )
  3. Alt tarafta TabStrip ile 2 den 20 kadar işlemler gözüksün
    • ListBox Change olayında, TabStrip de en son işlemden sonraki 1 Adet yeni işlem seçili gelsin
    • Sonraki işlemler seçilemesin, ama önceki işlemler seçilip görüntülensin
  4. Üst Tarafta TabStrip ile Arama olsun ( bu kısmı daha kafamda tam çözemedim )
  5. Gibi gibi ...
ListBoxTabStripV01.xlsm ÖRNEK DOSYA Linki

Bugün uğraştım biraz listwiev konusunda, hatayla karşılaştım. Sistem içine dll atılması gerekiyordu, kurum pc malesef herşey kapalı ve yetki yok. Vazgeçmiştim.

@Biolightant hocam elinize sağlık. Yarın kurcalayım biraz.

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
19-12-2026
Bende yüklü bile değil :)
Bu paylaştığınız dosya için değil,

listview denedim custom settings kısmı açılmıyordu. Bunun içinde dll atılması lazımmış.

Sağ taraf bölümü 2 sekme yapıp
Alttaki 20 işlemi 2. Bölüme aynı mantıkla doldurulabilir şekilde olabilir. Tek seferde iş ne durumda olduğu lazım oluyor. İnceleyeceğim.