Merhaba, hepinize sağlıklı günler dilerim.
Aşağıda belirttiğim kod işlevini yapıyor fakat B sütunundaki rakamları a1 sütununa yan yana yazdırırken kullandığım kod bir hayli uzun. alıştırma olsun diye vba ile böyle ufak alıştırmalar yapıyorum. aşağıda kalın olarak belirttiğim kod satırı yerine alternatif olacak önerilerini bekliyorum.
Range("a1").Value = Range("b1").Value & Range("b2").Value & Range("b3").Value & Range("b4").Value & Range("b5").Value & Range("b6").Value & Range("b7").Value & Range("b8").Value & Range("b9").Value & Range("b10").Value & Range("b11").Value
Aşağıda belirttiğim kod işlevini yapıyor fakat B sütunundaki rakamları a1 sütununa yan yana yazdırırken kullandığım kod bir hayli uzun. alıştırma olsun diye vba ile böyle ufak alıştırmalar yapıyorum. aşağıda kalın olarak belirttiğim kod satırı yerine alternatif olacak önerilerini bekliyorum.
Kod:
Option Explicit
Sub random()
Dim x1, x2, x3, x4, x5, x6, x7, x8, x9, x10, x11, i As Integer
Range("b" & 1).Value = Int((9 - 1 + 1) * Rnd + 1) ''en küçük 1 en büyük 9 aralığında rastgele rakam üret
For i = 2 To 9
Range("b" & i).Value = Int((9 - 0 + 1) * Rnd + 0) ''en küçük 0 en büyük 9 aralığında rastgele rakam üret
Next
x1 = Range("b1").Value
x2 = Range("b2").Value
x3 = Range("b3").Value
x4 = Range("b4").Value
x5 = Range("b5").Value
x6 = Range("b6").Value
x7 = Range("b7").Value
x8 = Range("b8").Value
x9 = Range("b9").Value
Range("b10").Value = (((x1 + x3 + x5 + x7 + x9) * 7) - (x2 + x4 + x6 + x8)) Mod 10 ''Tc'no algoritması
Range("b11").Value = (x1 + x2 + x3 + x4 + x5 + x6 + x7 + x8 + x9 + x10) Mod 10 ''Tc'no algoritması
Range("a1").Value = Range("b1").Value & Range("b2").Value & Range("b3").Value & Range("b4").Value & Range("b5").Value & Range("b6").Value & Range("b7").Value & Range("b8").Value & Range("b9").Value & Range("b10").Value & Range("b11").Value
End Sub