Teams içerisine konulan excelden ADO ile veri çekilebilir mi?

Deniz_Excel

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-10-2026
Herkese merhaba,

ADO bağlantısı ile aşağıdaki connection string i kullanarak ortak klasörlerde bulunan her excelden istediğim şekilde sorunsuz veri çekebiliyorum.
Ancak Teams içerisinde bulunan excellerimiz var. Ve büyük oranda teams deki bazı performans avantajları nedeniyle, ayrıca exceli istersek uygulama olarak istersek tarayıcı da sharepoint olarak açabilmeye olanak sağlaması nedeniyle artık birçok çalışan ortak ağ klasörleri yerine teams içerisine koyma taraftarı. Ancak bu bana problem yaratıyor. Çünkü ADO ile excelin teams içerisindeki yolunu yazdığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.

Run-time error '-2147467259 (80004005)':
Failure creating file.

Teamsdeki excelin yolu şu şekilde bunu ADO içerisindeki bağlantı kısmına belirtiyorum
https://xxxcompanyonlineservices.sharepoint.com/sites/Technickfolders/Shared Documents/Folders/Excelim.xlsx

Kullandığım connection string aşağıdaki:
Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=c:\myFolder\myExcel2007file.xlsx;Extended Properties="Excel 12.0 Xml;HDR=YES";

Teams içerisindeki excellerden masaüstümüzdeki excelimize nasıl veri çekebiliriz? Benim aklıma gelen ADO olduğu için o bağlamda soruyorum. Farklı fikirlere de açığım.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Source kısmında teams adresini belirtmeniz gerekmez mi?

Bu arada onedrive dosyalarında ADO bağlantısında sorun yaşıyorum. Dosyayı yerele alınca çalışıyor ama ondrivedayken bağlantıyı kuramıyor. Yani bağlantı adresini doğru ayarlasanız bile düzgün çalışmayabilir. Ya da online dosyalar için bağlantı şeklinde farklı bir uygulama yapmak gerekebilir.

Şöyle bir şey buldum:

Deniz_Excel

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-10-2026
Source kısmında teams adresini belirtmeniz gerekmez mi?

Bu arada onedrive dosyalarında ADO bağlantısında sorun yaşıyorum. Dosyayı yerele alınca çalışıyor ama ondrivedayken bağlantıyı kuramıyor. Yani bağlantı adresini doğru ayarlasanız bile düzgün çalışmayabilir. Ya da online dosyalar için bağlantı şeklinde farklı bir uygulama yapmak gerekebilir.

Şöyle bir şey buldum:

Merhaba paylaşım için teşekkürler. Ancak benim verdiğim bağlantı adresi, teamsdeki excel dosyasına gidip bağlantıyı kopyala dediğimde çıkan adres.
Onun haricinde başka bir link bulamadım. Teams anladığım kadarıyla sharepoint deki excelleri tutan bir platform gibi.