tek bir sheette otomatik tüm sheetleri toplayan ve...

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
Herkese merhaba,
Buradaki paylaşım ve yardımlaşma geröekten çok güzel keşke diğer forum sitelerinde de insanlar birbirine bu kadar başarılı yardım etse ve şu internetin bazı önemli yerlerinin dalga geçilecek yerler olmadığını anlayabilse.

forumları yeni yeni elimden geldiğince incelemeye çalışıyor bir haftadır sorunumla ilgili bişeyler bulabilmek için yazıları okuyorum kiminden çok yararlandım ama artık işin içinden çıkamadım üstadların yardımlarını talep ediyorum umarım doğru bölüme sıkıntımı yazıyorumdur.

sürekli karışık excel kasa ve stok takip programları kullanmaktansa çok ayrıntısı olmayan kendime yeten bişey yapmak istiyorum. her sheet bir cari hesap, fakat aşağıdan sheetleri kontrol etmek çok zor.
bunun için bir ana sheette tüm hesapların otomatik toplanmasını istiyorum, ve en son bakiyeyi görebilmek istiyorum. birde cari kart girişini de makro yardımıyla yapmak istiyorum bunu becerdim aslında iş görecek şekilde ama örnek dosyadan bi incelerseniz sevinirim.

Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ve nasıl yapıldığını görebilirsem dahada mutlu olurum hem bunu diğer ana başlıklarımdada kullanabilmek için, hemde nasıl yapıldığını öğrenebilmek için.

Şimdiden ilginize teşekkürler burda çalışma yapanların eline koluna sağlık ..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2002
Durumumu anlatamadım mı acaba? hiç tepki alamadım da.. :)

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 ingilizce
Sana yardımcı olabilirim ama tam olarak ne yapmak istediğini anlamadım eğer başka bir sayfadaki bir hücreyi işlemler sayfasına getirmek istiyorsan =deneme2!F7 böyle bir formül yazabilirsn yada daha detaylı açıklarsan sana yardımcı olablrm

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
örnek dosyada anlattım sanırım... ama şöyle özetliim ben ilk sheetin otomatik olarak, açılan tüm sheetlerdeki isim hücresini otomatik olarak ilk sheete (işlemler) sheet ine almasını istiyorum. manuel olarak tek tek formül değil

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
örneğin bir sheet in ismi deneme2 olacak diğer sheet ahmet, mehmet, ve belkide 100 den fazla sheet olacak

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
Ellerine sağlık miss_pert, visulada mantıksal döngü (if-while-loop) döngü kurmayı bilmediğimden bu şekilde yapamamıştım. bunuda c++ dan hatırlıyorum. yanlız bi problem var örnekde ffff örnek sheetine borç alacak yazınca almıyor bende inceliyorum durumu ama istersen sen de bi incele, yeni açılan shhetlerden de borç-alacaklarından bilgi almıyor.
2. olarak otomatik olarak işlemler sheet içine gelen isimleri otomatik aldıktan sonra yine otomatik o sheet isim üzerinde link verebilirmiyiz
3. listeyi güncelle makrosu excel açılıp kapandığında otomatik çalışıyor.

Teşekkür ederim ilgin için...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2002
teşekkürler birol_mumcu, yolladığın linkleri inceledim hepsi çok güzel profesyonel programlar ama malesef tam manasıyla istediğim gibi değil.. Ben çok fazla dialog box tarzı bir program istemiyor sonuçta hesap tutarken çokşey değişken olabiliyor, en iyisi excel üzerinden otomatik yapılan işlemler :)

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
Sayın miss_pert, dosyayı tekrar inceledim kesinlikle borç ve alacağı alabiliyor demin başka bir sebeple heralde yapmadı. fakat dikkat edersen işlemler satırında mesela hem borç 2000 Ytl hem alacak 2000 ytl yazabiliyor. bununda sebebi benden kaynaklanıyor; çünkü cari kartların sheetinde ki formulde borç - ye düşünce alacak kısmında nasıl işlem yaptırabileceğimi beceremedim bende borç kısmı (-) ye düşerse beyaza boya, alacak kısmına da eğer borç (-) ise (-) yle çarp yaz. açıkçası bu bir formül olmuyor ama işimi görüyordu. sence bunu nasıl çözebiliriz umarım durumu anlatabilmişimdir. :)

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 ingilizce
Açıkçası tam olarak ne yapmak istediğini anlamadım benim yazdığım kod sadece borç bakiye ve alacak bakiyedeki son yazılan değerleri alıyor ama aslında sen ne yapmak istiyorsun

Excel Vers. ve Dili
excel 2002
benim yapmak istediğimi şöyle anlatiim.. toplamda borç varsa borç bakiyede gözüksün, alacak varsa sadece alacak bakiyede gözüksün. Örneğin borç hanesine 5000 Ytl girdik. toplam borç da 5000 Ytl gözükecek. diğelim 2000Ytl ödeme oldu, alacak bakiyesinde bişey yazmayacak borç bakiyesinde 3000 Ytl olacak. daha sonra 10000 ytl ödendi diğelim bu seferde borç bakiyede bişey gözükmeyecek alacak bakiyede 7000 Ytl gözükecek. yani borç bakiyeyle alacak bakiye birbiriyle bağlantılı çalışacak ben bunu beceremediğimden borç bakiye si eksiye düştüğünde eksiyle çarptırıp alacak yazdırıyorum borç bakiyedki eksili sayıyı yazma demiştim..