tek buton ile belirli hücreleri temizleme

arkadaşlar ek olarak gönderdiğim tabloda sarırenkli hücrelerin içeriği silinecek kırmızı renkli hücrelerin içeriği sabit kalacak (kırmızı hücrelerde benim yazacağım formüller olacak) sarı renkli hücrelerin içeriğini tek bir butana tıklıyarak nasıl temizleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Kendi makronuzu kendiniz yaratın. Makro kaydet butonuna basın. Silinecek hücreleri seçin. Ctrl tuşuna basarak tabii. Sil deyin. Makro kaydı durdur deyin. Bir buton yapıp hazırladığınız makroyu ona bağlayın.
Örnekteki gibi

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin işinizi görür herhalde.

Sub temizle()
For Each hucre In [a1:e20]
If hucre.Interior.Color = vbYellow Then hucre.ClearContents
Next
End Sub

arkadaşlar teşekkür ederim ancak hamitcan renk kısmını sadece sorum daha net anlaşılsın diye farklı renkler yaptım normal çalışmada renk ayrımı olmayacak sadece o renklerin bulunduğu hücreler silinecek o şekilde yardımcı olabilirmisiniz

as3434 teşekkür ederim senin yapmış olduğun makro için bir şey sorayım peki sayfa2 ve sayfa3 vb.. deki hüclerleride silmek için nasıl bir şey eklemek gerek diğer sayfadaki temizlenecek hücreler farklı satırlarda tek buton ile tüm sayfalarda belirlediğim hücreleri silmek istiyorum

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
istediğiniz renkli hücreleri silmek değil mi ? Eğer farklı bir renk ise, kodda o rengin ingilizce karşılığını yazmanız yeterli(örn:mavi için : vbblue)

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
sn. siyar0044
Bende makrolar konusunda acemiyim. Ama ufak tefek işlerimi halledebiliyorum. Her çalışma sayfasına bir buton koyarak yaparsanız yardımcı olabilirim. Daha doğrusu yukarda tarif ettiğim şekilde siz de yapabilirsiniz.
Bütün çalışma sayfalarındaki silinecek veri hep aynı hücrelerde ise ona da çözüm bulabilirim. Ama Sizin istediğiniz, tek butonla bütün çalışma sayfalarındaki, istediğiniz hücrelerdeki veriyi silmek beni aşar.
Sevgilerle

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
sadece formüller kalsın derseniz;

Sub temizle()
If hucre <> Formula Then hucre.ClearContents
Next
End Sub

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn AS3434'ün tarif ettiği yöntem diğer sayfalardaki verileri silmek için de kullanılabilir.

Makro kaydetmeye başladıktan sonra bütün sayfaları tek tek dolaşın ve silmek istediğiniz bütün verileri silin. Sonra da makro kaydetmeyi durdurun.

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Sn. mehmett
İşin o tarafı hiç aklıma gelmemişti. Bir püf noktası daha öğrendim.
Teşekkür ederim.
Sevgilerle

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
hamitcan' Alıntı:

Sub temizle()
Next
End Sub
Sn hamitcan

Yukarıda verdiğiniz makro da pratik bir yöntem. Bu kodu aktif sayfanın dışındaki diğer sayfalarda da çalıştırabilmek için nasıl bir değişiklik yapmak gerekir acaba?

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sayın mehmett,

Aşağıdaki şekilde deneyin.

Sub temizle()
For t = 1 To Sheets.Count
Sheets(t).Select
Next
Next
End Sub

arkadaşlar hepinize öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim ancak hamitcan öncede dediğim gibi oluşturacağım tabloda renk olmayacak ben sadece açıklaması daha kolay olur düşüncesi ile farklı renkler yaptım yok asıl tablo renksiz olacak ..... as3434 diğer sayfalardaki hücreler sabitmi diye sormuşsun evet diğer sayfadaki hücrelerde sabit ... mehmet senin dediğin yöntemide bir deniyeyim umarım becerebilirim tekrar teşekkür ederim

yenilik025

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-06-2027
Silme işlemi yapmadan önce Yes no seçeneği ekleyebilir miyiz

Silme işlemi yapmadan önce Yes No seçeneği ekleyebilir miyiz hocam bunun için ne yapmamız gerekir. ?

Sub temizle()
Next
End Sub

yenilik025

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-06-2027
Teşekkürler Buldum.

Sub TEMİZLE()
cls = MsgBox("Alanlar temizlensinmi?", vbYesNo)
If cls = vbYes Then Range("a1:b50").ClearContents
End Sub

Silme işlemi yapmadan önce Yes No seçeneği ekleyebilir miyiz hocam bunun için ne yapmamız gerekir. ?

Excel Vers. ve Dili
2019 türkçe
Merhabalar,
1- Aşağıdaki formülü birleştirilmiş hücrelere nasıl uyarlamam gerek ayrıca sonunda formunuz yazdırıldı mesajı eklemek istiyorum.

Sub temizle()
ActiveSheet.PrintOut
For Each hucre In [a1:e50]
If hucre <> Formula Then hucre.ClearContents
Next
End Sub

2- Aşağıdaki makroda formülleri ve nesneleri (butonları) silip değerler kalacak şekilde w10 ve f9 daki (f9 a formülle değer geliyor) değerleri birleştirerek çalışma sayfası olarak kaydetmek istiyorum.

Sub Farklı_Kaydet()
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("SİPARİŞ FORMU").Copy
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Users\satinalma\Desktop\ÇALIŞMALAR\Yeni klasör\" & Range("W10") & ".xlsx"
ActiveWindow.Close
Application.ScreenUpdating = True

End Sub

3- Bu iki makroyu tek macro yapabilir miyiz yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.