tek çalışma sayfası tüm tarihleri yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhabalar ekteki gibi 2 çalışam sayfasından oluşan bir excel çalışmamız var...
Bu çalışma sayfaları günlük dolduruluyor...
Benim istediğim yazdıra bastığım zaman hangi ayı girdiysem forma o ayın tüm günleri yazdırması mesela 01.06.2013 girdim bütün haziran ayını yazdırması 30 form...mümkünmüdür teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
yazdıra bastığım zaman
Hangi "yazdır"dan bahsediyorrsunuz? Excel'in yazdır düğmesi/özelliğinden mi yoksa makroyla yeni bir yazdırma işlevi mi istiyorsunuz?

hangi ayı girdiysem
Nereye, nasıl bir "ay girmek"ten bahsediyorsunuz?

forma o ayın tüm günleri yazdırması
Nasıl yani? Hangi forma ayın tüm günleri nasıl yazılacak?

01.06.2013 girdim bütün haziran ayını yazdırması 30 form
Nasıl yani?

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
haklısın usta daha açıklayıcı yazmam gerekiyordu... ekteki formda tarih kısmına 01.06.2013 yazdığımda excellin yazdır düğmesine tıkladığımda o tarih kısmında ayın bütün günleri olacak şekilde bütün ayın çıkamsını istiyorum..
yani bu iki çalışam sayfası her gün dolduruluyor ben tarihleri hazır bir şekilde yazdırılıp dursun istiyorum diğer türlü boş bırkaıp elle giriyoruz... yani 30 tane çalışma sayfası yapmak yerine tek sayfa üzerinden yapılabilir mi? makro olur herhangi bir yol olur...

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
yani biraz ilkel olacak ama istersen tarih alanını birleştirmişsiniz onu iptal edin (Tarih................) şeklindeki ifadenizi Tarih yapın yandaki iki hücreyi birleştirip oraya ayın ilk gününü yazın (01/01/13) gibi mesela sonra yazdırma alanınıda iptal edin aynı formu aşağıya kopyalayın alta kopyaladığınız formda tarih yerine (01/01/13) yazdığınız hücre+1 yazın alttaki formda otomatik olarak 02/01/13 yazacaktır sonra bunuda aşağıya 30 defa kopyalarsanız 03 - 04 - 05 - 06 şeklinde artarak gidecektir bu sefer bir kere yazdır dediğinizde 30 günlük çıkış olacaktır. Not : sayfa yapısını her sayfada bir form çıkacak şekilde ayarlamayı unutmayın

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Ekteki dosyada bir şeyler yapmaya çalıştım. Yazdır düğmesine bastığınızda size sırasıyla başlangıç günü, ay ve yıl soracak, bunları sayıyla girdiğinizde, önce kaç adet form bastırılacağına dair bir uyarı gösterecek, onaylarsanız belirttiğiniz başlangıç gününden belirttiğiniz ayın son gününe kadar olan formları ayrı ayrı yazdıracaktır. Denemek için başlangıç gününü 28 veya 29 gibi bir gün seçmenizi öneririm. Çünkü başlangıç gününü 1, ayı da 7 olarak belirttiğinzide 31 tane form yazdıracaktır.

Ayrıca dosyadaki form B ve resim sayfasını, boyutu düşürmek için çıkardım. siz kendi dosyanızdan bu dosyaya kopyalayınız.

Ekli dosyalar