Tek dosyada farklı excel dosyalarını açabilmek

Katılım
3 Haziran 2005
Mesajlar
17
Selamlar,
Ã?nceki başlıklardan elimden geldiğince arama yaptım ama bir yere kadar gelebildim.
Sıkıntım şu,
Elimdeki epey bi excel dosyası altınaki belirli verileri (Diyelim ki A, B, C sütunlarının 11 - 27. satırları) tek bir dosyada birleştirmek istiyorum
Buraya kadar mesele yok.
Daha önce forumdan ExecuteExcel4MAcro komutunun bulunduğu bir takım kodları kendime göre uyarlamaya çalıştım ama esas ihtiyacım olan noktada takıldım. Þöyle ki :
1. Niyetim farklı dosyaların yukarıda koordinatlarını verdiğim verilerini dikey değil yatay biçimde sıralamak
2. Ayrıca her dosyadan veri alındıktan sonra bir sonraki dosyanın verisinin yanına yazılması yerine bir alt satıra yazılması benim için önemli.

Þimdiden çok teşekkürler
Saygılarımla
 
Katılım
3 Haziran 2005
Mesajlar
17
Tekrardan merhaba,
Düzenli olarak "Solunum Fonsiyon Testleri" yapıyorum ve kullandığım yazılım veriyi excel formattında export edebiliyor

İki tane dosya ekliyorum. Bunlardan 1.xls dosyası klasik olarak export edilmiş bir dosya örneğidir. Dosya içerisindeki renkli hücreler ilgi duyduğum kısımlardır

İkinci dosya olan Sonuç.xls ile uygun makro ile elimdeki tüm dosyaları (300 civarı dosya bulunmakta) dönüştürmek istediğim halidir

Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Teşekkürler
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
300 civarındaki dosyanızın bulunduğu klasörün yolunu yazarmısınız. Ayrıca bu klasörde sadece excel dosyaları bulunmalıdır. Buna göre size bir kod önereceğim.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu akşam üzerinde çalışacağımdan cevabımı yarın alabilirsiniz.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin. Burada dosyaların C:\excel klasörü altında olduğu kabul edilmiştir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken sayfa isimlerinin her dosyada aynı olması gerekliliğidir. Sizin örneğinize göre sayfa ismi 1 (bir) olarak dikkate alınmıştır.

Kod:
Sub verial()
For Each dosya In CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder("C:\excel").Files
sat = WorksheetFunction.CountA(Columns(2))
For sut = 1 To 30
If sut < 10 Then Cells(sat + 1, sut) = ExecuteExcel4Macro("'C:\excel\[" & dosya.Name & "]1'!R" & sut & "C2")
If sut >= 13 Then Cells(sat + 1, sut - 2) = ExecuteExcel4Macro("'C:\excel\[" & dosya.Name & "]1'!R" & sut & "C3")
Next: Next
End Sub
 
Katılım
3 Haziran 2005
Mesajlar
17
Sayın leventm,
Ã?nemli bir sorunumda yardımcı oldunuz
çok çok çok teşekkürler...
İyi günler.
:lol: :lol: :lol:
 
Üst