tek formda giriş yapma

Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
2003 - tr
merhabalar
kullanıcı tarafından girilecek olan verilerin dönem sayısı bazında, inputbox la değil de tek bir form üzerinde nasıl oluşturulacağı konusunda yardımcı olabilecek biri var mı? burada dönem sayısı da kullanıcıya bağlı olarak değişiyor.
 
Katılım
25 Nisan 2007
Mesajlar
459
Excel Vers. ve Dili
2007
Sizin istediğiniz çok genel bir bilgi olmuş ufak bir örnekle açıklamaya çalışayım.

Kod:
DonemSayisi = InputBox("Dönem Sayısı Giriniz")
If IsNumeric(DonemSayisi) Then ActiveSheet.Cells(1, 1) = DonemSayisi
Yukarıdaki kod InputBox ile kullanıcının girdiği değeri DonemSayisi isimli bir değişkene atar.
Eğer DonemSayisi Sayısal ise Aktif Sayfanın A1 hücresini DonemSayisi değişkenini atar.

Şimdi bunu form ile örnekleyelim,
Bir Userform oluşturmalı bunun içine ise 2 adet Textbox nesnesi, 1 adet Combobox nesnesi ilave etmeliyiz.

Ön Bilgi :
1. Yukarıdaki nesneleri ekleyebilmek için ilgili çalışma dosyasının VBA penceresini açınız. (Shift+F11).
2. Insert menusunden UserForm'u seçiniz. Userform1 isimli yeni bir userformumuz oldu.
3. Toolbox penceresinden 2 adet texboxu ve 1 adet comboboxu userformumuza sürükleyiniz. (Toolbox gözükmüyorsa View menüsünden Toolboxu seçiniz)
4. userformun üstüne sağ tuşlayıp view Code 'u tuşlayın.

Gelen ekrena userformumuzun davranışlarını belirleyeceğiniz aşağıdaki kodları girin.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    If TextBox1.Text = "" Then
        MsgBox "Textbox1 e birşey girmeden hücreye aktaramazsınız"
    Else
        Range("a1") = TextBox1.Text
        Range("b1") = TextBox2.Text
    End If
End Sub

Private Sub UserForm_Activate()
    MsgBox "Userformuma Hoş Geldiniz"
End Sub
Dikkat ederseniz yukardaki kodda iki adet yordam mevcut,
CommandButton1_Click() Yordamı
ve UserForm_Activate() yordamı, bunlar ilgili nesnelerin davranışlarını belirleyen prosedürlerdir. Yani Commandbutton1 nesnesmiz clicklenince ne yapacağını bu yordama ve Userform aktif olunca neler yapılacağını bu yordama yazarız. Zaten kod sayfasından Object ve Procedure açılır kutularını değiştirerek ilgili nesneleri ve nesneyle ilgili prosedürleri görebilirsiniz.

Size genel bir bilgi vermeye çalıştım umarım işinize yarar.
 
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
3,426
Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2022
Sorunuz tam olarak net değil.
Mümkünse küçük bir örnek ekleyebilirmisiniz?
 
Üst