Tek Hücrede Alt alta olan Rakamları Toplamak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
Merhaba
Tek bir excel hücresine eklenmiş (alt+enter) alt alta satırlar halinde rakamları bir başka aynı hücre şelinde olan rakamlarda aynı satır aynı işlem şeklinde olacak şekilde nasıl toplar yada işlem yaparım.

eğer eklediğim dosyayı incelerseniz orada daha detaylı anlattım.

Şimdiden yardımlarınız için minettarım.

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Hücreyi ayırmak için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz. D6 ve E6 hücrelerinden herhangi birine çift tıklamanız yeterli.
Sadece birinci isteğinizi yaptım. Diğer isteklerinizde yapılabilir özellikte; rastgele yerler yerine belirli bir alan belirtip, neyin nereye gelmesini istediğinizi belirtirseniz diğerlerini de yapabilirim.
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [d6,e6]) Is Nothing Then Exit Sub
Ek = -1
If Target.Column = 4 Then Ek = 1
deg = Split(Target, Chr(10))
deg2 = Split(Cells(Target.Row, Target.Column + Ek), Chr(10))
Cancel = True
For x = LBound(deg) To UBound(deg)
Cells(Target.Row + x, Target.Column) = deg(x)
Cells(Target.Row + x, Target.Column + Ek) = deg2(x)
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
verdiğin kod gerçekten çalışıyor ancak benim istediğim şey tam olarak bu değildi üzerinde çalıştığım dosyayı ekledim

ANA SAYFA kısmında Sarı, Turuncu, Kırmızı ve Yeşil alanlar yapamadığım yerleri

Güzergah sayfasında da yeşil olan yerler yapamadım yerleri gösteriyor

Ana SAYFADA yeşil olan satırda #değer yazan yer h17-f17 den çıkarma işleminin sonucudur göreceğiniz üzre alt alta iki satırda iki adet rakamsal veri bulunuyor ancak bunu metin algıladığından #değer hatasını veriyor. bunu otomatik hesaplatamasam bile pek mühüm değil elle hesaplıyordum şu ana kadar.

Kırmızı olan yer 250 yazdım buraya hücre biçimlendirme yöntemi ile 0+250 yazmasını istiyorum

Güzergah Sayfasına gelecek olursak Ana Sayfadaki Yeşil satırın F ve H hücrelerindeki değerlerin her satır Güzergah Sayfasında 27. 28. 29. ve 30. Satırlardaki ilgili yerlere yazsın istiyorum. bunu özellikle yapabnilirsek çok makbula geçecek çünkü Güzergah Sayfası gibi 8 adet daha dosya var onlara elle girmek zorunda olacağım için çok uzun sürecek hazırlamam gereken 5 aylık rapor var :)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
konu güncelliğini korumaktadır hala çözüme ulaşmış değilim...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
bin ayracı yerine isteğe uyarlanmış biçim kısmına ###0+000 yazarsak hücreye 250 yazdığımızda o 0+250 yapıyor yada 1250 yazdığımızda 1+250 yapıyro diğerlerini bende deneme yanılma ile uğraşmak tayım ama elimde başlama noktası yok yardımlarınızı bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
aşağıdaki makro kodu geliştirilerek işimi görebilirmi ustalar inceleyebilirse memnun olurum.

Function sek$(i)
sek$ = Format(i, "#0+000")
End Function

Function sek2$(i, j)
k = sek(i) & Chr(10) & sek(j)
m = IIf(i = 0 And j = 0, sek(0), k)
sek2$ = m
End Function

sek fonksiyonu hücreyi benim bir önceki mesajımdaki gibi biçimlendiriyor diğeride iki farklı hücredeki değerleri tek hücrede alt alta yazıyor :)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
Konu güncelliğini korumaya devam etmektedir. :)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
Çalışmanın son hali

Arkadaşlar Çalışmamda ilerlediğim son durum ekli dosyadaki gibidir KALAN sorunum ise tek hücre içeriğini parçalayarak benim belirteceğim başka hücrelere yazmak ve ekli dosyada örnek olarak verdiğim yeşil satırdaki tek hücre içeriğindeki rakamlar ile yanındaki hücre içeriği arasında işlem (çıkarma) yapmak

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
:) konu günceldir.