Tek Hücredeki Adresi Ayırma

Excel Vers. ve Dili
Excel Standart 2016 x64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30/09/2017
Merhaba arkadaşlar. Örneğin A1:A5 aralığında;
MAHALLEADI MH. SOKAKADI SK. NO:25 G D:12 İLÇEADI/İLADI
şeklinde adresler var. Ben bu adresleri Mahalle, Çıkmaz/Sokak/Cadde/Bulvar, Kapı No, Daire No, İlçe, İl şeklinde ayrı hücrelere bölmek istiyorum.
Birkaç farklı denemede bulundum fakat tam istediğim sonucu alamadım daha doğrusu mahalle adı 2 isimden oluşuyorsa (Yunus Emre Mh.) yada Sokak değil de Cadde ise yada Bulvar diye geçiyorsa o kısımlar karıştı. Mh. ile No: arasındaki kısmı boşluksuz bir şekilde alsam sorun çözülecek. Aynı durum ilçe adında da geçerli. Yardımcı olursanız sevinirim.

onder_09

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-07-2025
Merhaba arkadaşlar. Örneğin A1:A5 aralığında;
MAHALLEADI MH. SOKAKADI SK. NO:25 G D:12 İLÇEADI/İLADI
şeklinde adresler var. Ben bu adresleri Mahalle, Çıkmaz/Sokak/Cadde/Bulvar, Kapı No, Daire No, İlçe, İl şeklinde ayrı hücrelere bölmek istiyorum.
Birkaç farklı denemede bulundum fakat tam istediğim sonucu alamadım daha doğrusu mahalle adı 2 isimden oluşuyorsa (Yunus Emre Mh.) yada Sokak değil de Cadde ise yada Bulvar diye geçiyorsa o kısımlar karıştı. Mh. ile No: arasındaki kısmı boşluksuz bir şekilde alsam sorun çözülecek. Aynı durum ilçe adında da geçerli. Yardımcı olursanız sevinirim.
Hücreyi metine çevir diye bişey olacaktı onunla yapabilirsin. Örnek dosya yüklersen dosya.co ya yardımcı olabilirim