tek hücreyi 3 e bölmek

selam arkadaşlar.sanıyorumki başlık çok anlamsız oldu:) şimdi amacım şu: mevcut bir hücre var örneğin e3 hücresi.ben bu hücreyi 3 e bömek istiyorum.böldüğümde 1.hücreye 3 ikinci hücreye fiyatı yazıcam son hücrede de bu 2sinin çarpımını görmek istiyorum! çok karışık anlattım ama umarım ifade edebilmişimdir! yada bu sistemi daha kolay olarak nasıl yapabilirim bu konudada yardımlara açığım.birde mevcut hücreye direk komut girmeye çalıştım şu şekilde 3*e3 ama hücre döngüsü falan diye bişey açıldı olmadı :D cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
selam arkadaşlar.sanıyorumki başlık çok anlamsız oldu:) şimdi amacım şu: mevcut bir hücre var örneğin e3 hücresi.ben bu hücreyi 3 e bömek istiyorum.böldüğümde 1.hücreye 3 ikinci hücreye fiyatı yazıcam son hücrede de bu 2sinin çarpımını görmek istiyorum! çok karışık anlattım ama umarım ifade edebilmişimdir! yada bu sistemi daha kolay olarak nasıl yapabilirim bu konudada yardımlara açığım.birde mevcut hücreye direk komut girmeye çalıştım şu şekilde 3*e3 ama hücre döngüsü falan diye bişey açıldı olmadı :D cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler...
Nasıl yani!!!

:D böyle soruya verilebilecek en güzel cavap:D ya tamam karışık oldu amacım şu e3 hücresine herhangi bir fiyat girilince otomatik olarak 3 ile çarpılsın bu komutu nasıl verebilirim?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
:D böyle soruya verilebilecek en güzel cavap:D ya tamam karışık oldu amacım şu e3 hücresine herhangi bir fiyat girilince otomatik olarak 3 ile çarpılsın bu komutu nasıl verebilirim?
Sonuç hangi hücreye yazılacak?:cool:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Çalışma sayfasının modülüne yapıştırınız.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [E3]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Application.EnableEvents = False
deg = Target.Value
Target.Value = ""
Target.Value = deg * 3
Application.EnableEvents = True
End Sub

bu modül nerede oluyor acaba arkadaşım o konudada yardımcı olursan çok memnun olurum.ilgine ve emeklerine çok teşekkür ederim.cevabını bekliyorum.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
bu modül nerede oluyor acaba arkadaşım o konudada yardımcı olursan çok memnun olurum.ilgine ve emeklerine çok teşekkür ederim.cevabını bekliyorum.
Sayfa sekmesine sağ tıklayın.
Kodu görüntüleyi tıklayın.
Açılan vbe de modüle kodu yapıştırın.VBE'yi kapatın.

Şimdi sayfa sekmesi nerededir demeyin!!! :D :D

son olarak bu verdiğiniz koddaki hücre numarasını ve bahsettiğim 3 değerini değiştirerek başka hücrelerde uygulayabilirmiyim.mesela başka bir hücrede de bu sistemin 4 ile çarpılarak yazılmasını istiyorum?? mümkünmüdür?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Siz hangi hücrelerde hangi çarpanı kullanmak istediğinizi belirtin. Biz ona göre kod yazalım.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
son olarak bu verdiğiniz koddaki hücre numarasını ve bahsettiğim 3 değerini değiştirerek başka hücrelerde uygulayabilirmiyim.mesela başka bir hücrede de bu sistemin 4 ile çarpılarak yazılmasını istiyorum?? mümkünmüdür?
O kodları silin bu kodları yapıştırın.
D3 hücresinde 4 ile çarpıyor,e3 hücressinde 3 ile çarpıyor.
Kodları incelerseniz diğerleri için sizde yazabilirsiniz.:cool:
Kod:
If Intersect(Target, [E3,D3]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target.Column = 5 Then carpim = 3
If Target.Column = 4 Then carpim = 4
deg = Target.Value
Target.Value = ""
Target.Value = deg * carpim
End Sub

tmm korhan bey o zmn ben yazayım ya sizi çok uğraştırmak istemiyorum akşam akşam o yüzden sordum bende yapabilirmiyim diye:) şimdi yazayım: "e3-e4-e5 hücreleri 3 ile çarpsın"
e6-e7-f3-f4-f5-f6-f7 ise 4 ile çarpsın

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
tmm korhan bey o zmn ben yazayım ya sizi çok uğraştırmak istemiyorum akşam akşam o yüzden sordum bende yapabilirmiyim diye:) şimdi yazayım: "e3-e4-e5 hücreleri 3 ile çarpsın"
e6-e7-f3-f4-f5-f6-f7 ise 4 ile çarpsın
Aşağıdaki kod olur.:cool:
Kod:
If Intersect(Target, [E3:F7]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
If Target.Column = 5 And Target.Row <= 5 Then
    carpim = 3
    Else: carpim = 4
End If
deg = Target.Value
Target.Value = ""
Target.Value = deg * carpim
End Sub

ooo hocam süper olmuş ya ellerin dert görmesin çok teşekkür ederim.bu arada haklısın kod anlatılmaz yazılır abi.beni aştı bu kod işleri ama biraz visual basic üstüne düşsem ii olur heralde:D ilgilenen tüm arkadaşlarıma çok teşekkürler.sanırım şimdilik bu kadar işlem işimi görüyor.umarım yarın şirkette bi sorun bulmaz yine patron.yoksa çığrımdan çıkmak üzereyim:D saygılar...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
ooo hocam süper olmuş ya ellerin dert görmesin çok teşekkür ederim.bu arada haklısın kod anlatılmaz yazılır abi.beni aştı bu kod işleri ama biraz visual basic üstüne düşsem ii olur heralde:D ilgilenen tüm arkadaşlarıma çok teşekkürler.sanırım şimdilik bu kadar işlem işimi görüyor.umarım yarın şirkette bi sorun bulmaz yine patron.yoksa çığrımdan çıkmak üzereyim:D saygılar...
Rica ederim.
iyi çalışmalar.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Çok eğlenceli bir konuydu sonlanmış olmasına üzüldüm:)