tek kutucukta verilen formüllerin çözümü!!

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
arkadaşlar benim excelde bazı formüller içerisindeki bilinmeyenleri bulması için yararlanmam lazım faka çözümü üretemiyorum ve excel konusunda pek bi bilgim yok ( 4 işlem ve benzeri türevlerini yaptırabilme dışında )
çözmem gereken formüller şunlar:

(8/kök A) = log(AxB) eşitliğinde bilinmeyen A sayısını (B biliniyor)
(tek kutucukta halledilmesi gerekiyor)
ve
C = (K üssü 1,1) x [ (5xT üssü 0,5) + 8 x {(T üssü 2)/(M üssü 2)} ]

(bir tek T bilinmiyor diğer veriler biliniyor ve bunda da T tek kutcukta bilinebilmeli )

umarım yardımcı olabilirsiniz..şimdiden teşekkürler

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
B biliniyorsa değeri ne?
C, K, M biliniyorsa değerleri ne?

.

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
B, C, K, M değerleri başka kutucuklarda bilinen sayı değerlerini gösteriyor yani herhangi bir sayı değeri vererek çözebilirsin

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
arkadaslar sorularınızı bizim cambazlık yapacağımız sekilde sormayın biz genelde ne yapacağınızı tahmin etmeye calısıyoruz bazende hata yapıyoruz sorunuzu dosya ile destekleyip birde net bir şekilde yazsanız ne kadar kolay olacak çozumde kolay olacaktır

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
arkadaşlar benim excelde bazı formüller içerisindeki bilinmeyenleri bulması için yararlanmam lazım faka çözümü üretemiyorum ve excel konusunda pek bi bilgim yok ( 4 işlem ve benzeri türevlerini yaptırabilme dışında )
çözmem gereken formüller şunlar:

(8/kök A) = log(AxB) eşitliğinde bilinmeyen A sayısını (B biliniyor)
(tek kutucukta halledilmesi gerekiyor)
ve
C = (K üssü 1,1) x [ (5xT üssü 0,5) + 8 x {(T üssü 2)/(M üssü 2)} ]

(bir tek T bilinmiyor diğer veriler biliniyor ve bunda da T tek kutcukta bilinebilmeli )

umarım yardımcı olabilirsiniz..şimdiden teşekkürler
burada birinci sorunu cozeyim. a =2 olmus olsun yada a2 hucresine baglı calıssın b2 de bnin degeri olsun bu durumda logaritmayi 10 tabanına gore alıyorum b2 hucresine =(10^(8/(karekok(a2)))/a2 formulunu yazarsan sonuc cıkacaktır
2, sorun içinde ugrasırımda neye gore cozmek istiyorsun ısıdiyagramı çozme formulunede benziyor bilgini acık versen kolay olurdu

Son düzenleme: