Tek sayfada veri getirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Merhaba ekli dosyada haftanın yedi günü için veri bulunmaktadır. Tek sayfada her günü yazarak yada tarih yazarak veriyi getirebileceğim bir excel formülü arıyorum. Ekli dosyada çalışma karmaşık bir çalışma onda olmasada bir excel formülü ( makro değil) istiyorum. 7 ayrı sayfa kullanmak yerine tek sayfada en üstte bir satır ekleyerek tarih yada günü yazarak ilk sekmeden veri almak istiyorum. Yardımcı olursanı sevinirim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba ekli dosyada haftanın yedi günü için veri bulunmaktadır. Tek sayfada her günü yazarak yada tarih yazarak veriyi getirebileceğim bir excel formülü arıyorum. Ekli dosyada çalışma karmaşık bir çalışma onda olmasada bir excel formülü ( makro değil) istiyorum. 7 ayrı sayfa kullanmak yerine tek sayfada en üstte bir satır ekleyerek tarih yada günü yazarak ilk sekmeden veri almak istiyorum. Yardımcı olursanı sevinirim.
merhaba
istediğiniz böyle bir şey mi_?
Sayfa2'de
B4:L40 arasındaki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
A40'daki formülü aşağıya doğru çoğaltınız.
C1'deki formülü silmeyiniz.
B1'e hangi tarihi istiyorsanız girin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
İhsan Bey Merhaba desteğiniz için teşekkürler. Fakat yapmak istediğim bu değil anlatamadım sanırım. ben tüm verileri zaten getirebiliyorum yani isim yazıldığında gidip verileri bulup yapıştırıyor. ben sayfanın üzerinde herhangi bir hücrede tarih yada günü yazdığımda tüm sayfaya o güne ait verilerin gelmesini istiyorum. yani pazartesi ise gidip ilk satıra isim yazdığımda SHIFT sekmesinde o kişiye ait çalışma saatlerini getirsin yazsın.salı yazdığımda salı gününe ait verileri ,çarşamba yazdığımda çarşamba ilk gönderdiğim taslakta SHIFT sekmesini incelerseniz sanırım şimdi daha iyi anlatabldim. teşekkürler.

merhaba
istediğiniz böyle bir şey mi_?
Sayfa2'de
B4:L40 arasındaki formüller dizi formülüdür.
A40'daki formülü aşağıya doğru çoğaltınız.
C1'deki formülü silmeyiniz.
B1'e hangi tarihi istiyorsanız girin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Veriyi getirme

örneği değiştirerek daha basit ve yalın hale getirmeye çalıştım. galiba şu anda ne demek istedğim daha kolay anlaşılır hale geldi. yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Allah razı olsun

Hımm.. evet Eğer b3="";"" bunu yapamamıdım.. eğer boş tanımlayıp içerden veri vermek evet aradığım tam bu olmasada ben burdan yola çıkarak çözerim sanırım.Çok teşekkür ediyorum. Çok kompleks birçalışma yapıyorumda ama çok formül var ve genişlettikçe yapmak istediğim ayrıntılar katıldıkça boyut çok büyüyor bu gibi kısayollar hem işimi daha da kolaylaştıracak hemde diğer formülleri kullanırken bana kısayol bulmada yardımcı olacak..eğer çok karışırsa işler tekrar yardım talep etmek isterim. Yardımınız için ALLAH RAZI OLSUN, ALLAHA EMANET OLUN HAYIRLI GECELER.

İ

İhsan Tank

Misafir
Hımm.. evet Eğer b3="";"" bunu yapamamıdım.. eğer boş tanımlayıp içerden veri vermek evet aradığım tam bu olmasada ben burdan yola çıkarak çözerim sanırım.Çok teşekkür ediyorum. Çok kompleks birçalışma yapıyorumda ama çok formül var ve genişlettikçe yapmak istediğim ayrıntılar katıldıkça boyut çok büyüyor bu gibi kısayollar hem işimi daha da kolaylaştıracak hemde diğer formülleri kullanırken bana kısayol bulmada yardımcı olacak..eğer çok karışırsa işler tekrar yardım talep etmek isterim. Yardımınız için ALLAH RAZI OLSUN, ALLAHA EMANET OLUN HAYIRLI GECELER.
yardım her zaman isteyebilirsiniz sitemiz bunun için var
Allah Hepimizden Razı Olsun
Sizde Allaha Emanet Olun
Kolay gelsin :mutlu:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Tekrar Yardım

İhsan Bey Merhaba;

Daha önce gönderdiğiniz formülü kullandım fakat bir yerde hata veriyor. Umarım hatırlarsınız, ben günü değiştirince veriyi çağırmıyor 2 saattir içinde bunaldım artık kafa durdu diyebilirim. bir bakabilirseniz neyi YANLIŞ yapıyorum.. Teşekkürler .. Özellikle size sormak istedim baştan anlatmamak adına..

yardım her zaman isteyebilirsiniz sitemiz bunun için var
Allah Hepimizden Razı Olsun
Sizde Allaha Emanet Olun
Kolay gelsin :mutlu:

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
İhsan Bey Merhaba;

Daha önce gönderdiğiniz formülü kullandım fakat bir yerde hata veriyor. Umarım hatırlarsınız, ben günü değiştirince veriyi çağırmıyor 2 saattir içinde bunaldım artık kafa durdu diyebilirim. bir bakabilirseniz neyi YANLIŞ yapıyorum.. Teşekkürler .. Özellikle size sormak istedim baştan anlatmamak adına..
sayfa koruma
eklemişsiniz hemde paralo korumalı ya açın yada açığ deneyin. birleş söyliyemem bu şekilde

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Anlaşılan yardım edemeyeceksiniz..

Anlaşılan yardım edemeyeceksiniz..Kaldırırsanız dosyayı korumayı kaldırdım bu şekilde paylaşmak istemiyorum kaldırabilirsneiz sevinirim.. İyi geceler...

bi baakrsanız İhsan bey; sizide yoruyorum ama..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Anlaşılan yardım edemeyeceksiniz..Kaldırırsanız dosyayı korumayı kaldırdım bu şekilde paylaşmak istemiyorum kaldırabilirsneiz sevinirim.. İyi geceler...
Merhaba,

Dosyanızı kaldırdım.

Sorunuza gelirsek.

D3:

Kod:
=KAYDIR(SHIFT!$A$1;KAÇINCI(B3;SHIFT!F:F;0)-1;KAÇINCI($H$1;SHIFT!2:2;0)-1)
E3:

Kod:
=KAYDIR(SHIFT!$A$1;KAÇINCI(B3;SHIFT!F:F;0)-1;KAÇINCI($H$1;SHIFT!2:2;0)+1)
.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
Teşekkür ederim..

Değişik bir formül ama teşekkür ederim. elinize sağlık..

Merhaba,

Dosyanızı kaldırdım.

Sorunuza gelirsek.

D3:

Kod:
=KAYDIR(SHIFT!$A$1;KAÇINCI(B3;SHIFT!F:F;0)-1;KAÇINCI($H$1;SHIFT!2:2;0)-1)
E3:

Kod:
=KAYDIR(SHIFT!$A$1;KAÇINCI(B3;SHIFT!F:F;0)-1;KAÇINCI($H$1;SHIFT!2:2;0)+1)
.