Teklif Formatı Hazırlama

Excel Vers. ve Dili
Excel XP Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

excel 'de derinlemesine bir bilgim yok ama gene de bişeyler yapmaya çalışıyorum. Öğrendikçe bende burada arkadaşlara yardım etmeye çalışacağım.

Web 'de çok sayıda ücretli/ücretsiz teklif hazırlama formu var ama ben kendi ihtiyaçlarıma göre excelde bir teklif şablonu hazırlamak istiyorum.

Yaklaşık 300 tane ürünüm var ve niyetim şu:

1. Excelde teklif şablonunun yazdırılmayacak alan dışında ürünleri, birim fiyatlarını, marka ve modellerini (ya da özelliklerini içeren açıklama kısmını) listelemek,

2. Daha sonra teklifte malzeme kısımlarında listeler oluşturarak malzemelerin marka model ve fiyatlarını tek tıkla eklemek,

3. Tabi malzeme ekledikçe de altta başka bir satır eklenecek,

4. Bütün malzemeleri teklife ekledikten sonra tek tek adetlerini gireceğim.

5. Sonra markalara göre iskonto hücreleri oluşturup her malzemenin iskontosunu oradan değiştirmek istiyorum.

(Yani bir kutucuğa siemens yazıp alttaki kutucuğuna da %10 yazacağım. Eklediğim malzemelerden Siemens olanların iskontosu o olacak ve net fiyatta hesaplanacak)

Böyle bir şablonu hazırlamam çok mu zor olur ya da makroları filan bilmek gerekir mi? Çok şey olduğu için maddeler halinde yazdım ama eminim buradaki çoğu kişinin yararlanacağı bir konu olur, çünkü bir excel şablonunda kullanılması gereken temel formülleri kapsayacak sanırım.

Herkeze teşekkür ederim...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Böyle bir şablonu hazırlamam çok mu zor olur ya da makroları filan bilmek gerekir mi?
Merhabalar,

İşin içine "tek tık...", "tık tık..." veya kısaca "tıklama", "ekleme" gibi ifadeler girdiğinde, evet, makroları bilmeniz gerekir.

Bahsettiğiniz konu, iyi bir konu olabilir ama forumda "teklif" sözcüğünü aratırsanız, yüzlerce başlıkla karşılaşabilirsiniz. Bu kadar çok olmasının sebebi, çoğunlukla kişiye özel olmalarıdır. Sizinki de öyle ...

Eğer Excel'le çok içli dışlı değilseniz, bunun büyük bir kısmını bir başkasının oluşturması gerekecek... Gördüğüm kadarıyla da kapsamlı ve özellikli birşey olsun istiyorsunuz.

Tabi bu durumda da; yardımcı olacakların zaman ayırmaları gerekiyor.

Sorununuza bu şekilde, hızlıca cevap alacağınızı sanmıyorum ama siz bir temel (şablon) hazırlayıp, sorularınızı teker teker yöneltirseniz, ilerletebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel XP Türkçe
Ferhat pazarçevirdi, dediğin gibi forumda çok sayıda dosya buldum teklif formatıyla ilgili. Benim istediğime en yakın bir dosyayı da istediğim gibi yapmaya çalıştım ama bu düşeyara formulüyle aram hiç iyi değil. Uğraştım ama nedense hep ya hata kodu veriyor ya da "YOK" diyor. Zaten bu düşeyara formulünün sonundaki "DOĞRU", "YANLIŞ" VEYA "2" ifadelerini internetten o kadar okumama rağmen, neden yazdığımızı hiç anlamadım. Forumda eklenilen teklif dosyasına ben değiştirmek istediğim yerleri ekledim. Ne yapmak istediğimi orda yazdım.

Hücre rengi sarı olan yerler benim teklif formatıma eklemek istediğim ve formülleri uygulamak istediğim yerler. Altta kırmızı sekmelerde forumdan bulduğum teklif dosyasının içerikleri.

Genel olarak orda ürünlerin indirim oranlarını bulmak, ürün markasına göre isk oranını teklife yansıtmak ve şirket kısmında diğer bilgilerin teklifte gerekli yerlere eklemek istiyorum.

Herkese şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel XP Türkçe
upppppppppppp