Teklif Formu İçin Yardım

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Arkadaşlar , Biz mobilya ve Kapı işi yapıyoruz.
Büyük bir firmaya teklif vereceğiz.
Mutfak Dolabı fiyatı
Kapı fiyatı vs. gibisinden bir form hazırlayıp karşısına fiyatlarını yazmam gerekiyor ama teklif formu biraz cezbedici olmalı.
Bende exel'den anlamam fazla.
Yardımcı olursanız sevinirim.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Sayın Atlıhan;
Öncelikle foruma hoşgeldiniz..
Forumda istek üzerine program yazılmıyor. Burada yapılan herşey , normalde kendi işi ve özel dünyasından arta kalan boş zamanda , kendi işi ve ayrıntılarını iyi bilen ve parçalar arasındaki ilişkiyi kuran ve bunu da excelde bir biçim ya da forma getiren ancak takıldığı yer olan arkadaşlara o noktada farklı bir düşünce ya da yol ile destek olmaktan ibaret .

Yani geliştirmeye önce siz başlamalısınız. Çünki mobilya konusunda hiç birimizin bilgisi sizinle eşit olamaz, mağaza mı fabrika mı üretim mi satış mı yani o vs vs kısımlarını ve nasıl bir şekilde sayfaya oturup ilişkilendirilebileceğini siz oluşturduktan sonra , kod ya da formül takıldığınız yerde destek kesin gelecektir.

Mümkünse amacınıza uygun bir dosya oluşturun ve üzerinde detaylar verin, şuraya şu gelmeli buradan bu hesaplanmalı diye...Ve buraya ( Gelişmiş moda dön tuşunu kullanarak ) yükleyin lütfen.

Bir çalışsın doğru olarak ; cezbediciliği sonra düşünelim.

http://www.excel.web.tr/f48/teklif-geli-tirme-t114243.html#post622338 Buradaki dosya size yol gösterebilir ya da arama özelliği ile forumda mevcut diğer teklif dosyalarından kendinize daha yakın örnekler görebilirsiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Sn cems ilgiliniz için teşekkürler. Verdiğiniz link yardımcı oldu birazcık.

Şimdi bu ekteki dosyadaki ürün kodu ve birim yazan bölümü silebilir miyiz?

Birde Sayfa 1 yazan yazı silinecek

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bu benim hazırladığım bir dosya değil ancak işinizi pratik olarak göreceğini düşündüğümden örneklemiştim. Şimdi dikkat ettim , ürün sayfasına şifre engeli var.

Şifre : 2246860

Bununla engeli aşıp ürünleri silip kendi ürünlerinizi aynı düzende yazabilirsiniz. Ayrıca firma sayfasına da girişler yapın ve 10 örnek ile deneyin. Eğer durum iyi ise , doldurmaya ve düzen düşünmeye devam edin , sonuçlandırmayı beraber yaparız.

Sayfa1 yazısını önemsemeyin , görüntüde sorun ama printte çıkmıyor.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Hocam o ürünler bölümünde bir ürün üzerinde oynuyorum. Mesela YSM-01 diye ürün kodu veriyorum.
Normal sayfada YSM-01 yazdığım zaman, ürün açıklamasını otomatik yerleştirme gibi bir şansımız oluyor mu?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Evet ,olur...
YSM-01 seçildiğinde ürünün diğer bilgileri otomatik getirilebilir. Siz kendi ihtiyacınızı sayfadaki olanaklara sığdırma yolu ile devam edin lütfen. Excel'de çözümsüz konu çok enderdir.