Teklif Formu

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28/04/2018
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi çalışmalar. Ürün listemden seçim yapmak için bir yol bulamadım. Yapmaya çalıştığım kodunu girdiğim ürünün listede olduğu gibi ayrıntılı özelliklerinin yer aldığı kısımlarla birlikte karşıma çıkması. Eklenecek 150 kalem ürün daha var. Teklif formunu da ekledim. Dosyalar üzerinde veya basit bir anlatımla yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
-<recoveryLog xmlns="http://schemas.openxmlformats.org/spreadsheetml/2006/main">

<logFileName>error036520_01.xml</logFileName>

<summary>'C:\Users\KASA\Desktop\ÜRÜN LİSTESİ.xlsx' dosyasında hata algılandı</summary>

-<additionalInfo>

<info>Dosyadaki hasar kapsamlı olduğundan onarım mümkün olmadı. Excel formüllerinizi ve verilerinizi kaydetmeye çalıştı ancak bazı veriler kaybolmuş veya bozulmuş olabilir.</info>

</additionalInfo>

</recoveryLog>
Excel dosyada düzeltilemeyecek derecede hasar olduğunu söylüyor

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
28/04/2018
Sebebini bilmiyorum. Tekrar eklemem çözüm olurmu. Pcden kaynaklı olabilir dicem lakin dosyaya zarar verebilecek bir yazılım mevcut değil.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sebebini bilmiyorum. Tekrar eklemem çözüm olurmu. Pcden kaynaklı olabilir dicem lakin dosyaya zarar verebilecek bir yazılım mevcut değil.
<

Tekrar eklemenin bir faydası olmaz , excelin kendisinde bir sorun var gibi... yani istedigin yapılsa da goruntulemende sıkıntı olabilir. Belki office yi yeniden yüklemek çözebilir

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
28/04/2018
Peki yapmaya çalıştığım seçim işleminin olması gerektiği şekli nasıl olmalı. Yada sıfır bir excel dosyası üzerinde bu istediğim şekli nasıl yapmalıyım. Örnekle yardımcı olma şansınız varmı

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Peki yapmaya çalıştığım seçim işleminin olması gerektiği şekli nasıl olmalı. Yada sıfır bir excel dosyası üzerinde bu istediğim şekli nasıl yapmalıyım. Örnekle yardımcı olma şansınız varmı
Herseyden once dosyayı kaydederken " makro içerebilen dosya " olarak kaydetmek gerek.
Yoksa bazı işlemler , sayfa kendini düz kağıt olarak algılayacağından çalışmaz.

Görebildiğim kadarı ile, ürün listesinde görsel dağılım onemsenmiş ama bu foksiyonların ya da kodların kullanımını zorlaştırır . Duz sayfada biçimlendirilmiş , ancak her ürüne seçildikçe gitmek de eğer ki satırlar eşit değilse , hem fonksiyonla hem kodla aşırı zorlaşır ve yanlış bilgi kendini belli etmeden gelir. 150 kalem ürünü görsel ile girmek hem zaman kaybettirir hem de resimler yüzünden dosya çok ağırlaşır ve takılıp donabilir. Bu yüzden , hem resimler excelde olmamalı hemde görsel sadece print sayfasında önemsenmeli.

Sanırım belgenin biçimi bir ISO9000 ya da 90002 formatı ve siz bunu excelde yapmak ve otomatikleştirmek istiyorsunuz. Ancak görsel ile excel çalışma koşulları birbirine nadiren uyar.

Excel üzerinde de yapılabilir fonksiyon bağları ile ama , ben naciz düsündügümde sayfayı userformlar üzerine alırdım ve bilgileri databank olarak her ürün için excek sayfasında tek sıra kullanırdım. Ürün resimlerini de C:\\ altında bir dosyaya atıp , satırın son hücresinde dosyanın adına yol bağlayıp userformda görselleştirirdim. " Bana göre kesin doğru yol bu olurdu her detay için.

Baskıya gelince , userformdaki secenekleri bütün bunlardan sonra ISO üzerine gönderir ve printpreview a bağlardım.. Ancak bu söylediklerimi baştan yapmak için zamanım şu an ne yazık ki yok ...

Ben böyle düşünsem de ; ustalar şu halde de fonksiyonlarla çözebilirler dosyayı...Yine de exceldeki sorunu çözmeden sanırım gelen giden dosyalar hep hata bildirecektir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
28/04/2018
Anlaşıldığı üzre ben yine işimi zor ve zaman kaybı olan yolla halledeceğim :) aslında bir yardım daha rica edebilirim. Ürünleri çalışma sayfalarına ayırmıştım ilk hali buydu lakin sayfalar çoğalınca aralarından ürün kategorilerini bulmak sıkıntı olmaya başladı. Çalışma sayfalarını bulmak için bir liste yapabilirmiyim sizce. Yani 100 çalışma sayfasının bulunduğu bir liste olduğunu düşünürsek ve listeden seçim yaptığım an beni çalışma sayfasına; yaptığım seçime götürebilirse yine bir nebze işimi kolaylaştırmış olur.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Birinci sayfada bir liste yapıp bunlara diğer sayfa köprüleri kurabilirsin..

Nasıl yapacağını ekteki dosyada kısaca anlattım
Tabi gidilen sayfadan ilk sayfaya dönüşü de unutmamalısın , ya da altta sayfa adlarının yanındaki ilksayfa tuşu ile kolayca başa gidebilirsin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
28/04/2018
Verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Çalışma sayfa sayısı fazla olacağından sürekli sayfa listesine dönebilmek için tüm çalışma sayfalarında gözükebilen bir düğme ihtiyacım olucak şimdide onu araştırıyorum. Tekrar teşekkürler.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
otomatik gelen userformu sağa sola surukleyerek surekli ustte tutup
gitmek istedigin sayfayı secmen yeter, bu soldaki listeyi de uzat 100 e kdar
rahatca ileri geri dolasırsın , userform sayfada is yapmana izin veriyor
durumu showmodal 0

sayfa değiştikce terkedilen sayfa ve butun dosyayı save de ediyor , unutmanın
mahzuru yok o kendisi hallediyor :)