Tekrar eden kayıtları engelleme

Excel Vers. ve Dili
office 2003 Türkçe
Arkadaşlar elimde bir listem var, aşağı yukarı 500 kişilik. burda bursa ve istanbul şeklinde iki tane şehiri kullanıyorum. bu şehirlerle ilgili kayıtlartutuyorum. a sütununda sıra numaraları, b sütununda ise şehirler var. bu tabloyu şehir isimlerine göre süzdürüyorum. ve hangi şehirde toplam kaç kayıt olmuş görebiliyorum. istediğim yeni kişileri kayıt ettiğimde ya da bu listeden bazı kişileri sildiğimde, yeni sıra numarası verirken, o sıra numarasında kayıtlı şehrin olduğunu kontrol edecek ve eğer o sıra numarasında ve şehir isminde bir kayıt varsa beni uyaracak. ekli bir dosya gönderiyorum. umarım açıklayabilmişimdir. çalışmalarınızda başarılar dilerim. esen kalınız...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003 Türkçe
ne dersiniz arkadaşlar, fikri olan yok mu.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
kimse birşey anlamamış demek ki

Excel Vers. ve Dili
office 2003 Türkçe
Haklısınız, tekrrar anlatmaya çalışayım. şimdi beşyüz kişilik bir liste var. bu listede 1 den başlayarak sıra numarası verdiğim iller var. toplam iki tane il var bursa ve istanbul. örneğin yeni bir kişi kaydederken, sıra numarası verdiğimde ve karşısına il ismini yazdığımda eğer bu sıra numarası ve ile ait bir kayıt varsa beni uyarmasını istiyorum. listelere daha önce bu sıra numaraları ve ilgili il isimleri yazılmış ve karışık durumda. yani ben örneğin 55. sıra numarası kullanılmış mı net göremiyorum. ben yeni bir il kaydederken örneğin 55 yazdığımda ve karşısına bursa yazdığımda bana bu sıra numarası daha önce kullanılmış demeli. bu arada her iki il için ayrı ayrı sıra numarası vermiş durumdayım. yani listenin 120 sıra numaralı kaydı istanbul iken bursa için de yine aynı sütunda başka bir yerde 120 sıra numarası bursa için de kullanılmış durumda. ve bu listenin aralarından bazı kayıtlar zaman içinde silinmiş durumda. dolayısıyla ben silinmiş olan kayıdı bilmediğim için numara verirken beni uyarması lazım eğer kayıtlı ise. inşallah anlatabilmişimdir.
ayrıca bunla ilgili bir dosyayı da ekledim. umarım açıklayıcı olur...

Son düzenleme: