Tekrar eden verileri toplama

hadromer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Professional Plus 2021 64 Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-04-2028
Merhaba,
110-111-135-234 gibi kodlardan oluşan bir a sütunum var. Her kodun karşısında sayısal bir değeri var. A sütununda tekrar eden kod varsa bu kodu teke indirip karşısındaki sayısal verileri toplamak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.
Örnek dosya aşağıdadır.
Örnek Dosya : https://s6.dosya.tc/server3/fspokn/2.xlsx.html

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Selamlar,
Formülle çözüm isterseniz
dosyanız ektedir... İncelersiniz...

Dosyada, A kolonundaki benzersizlerin bulunmasına yönelik, hem yardımcı kolon kullanılarak ve hem de yardımcı kolon kullanılmadan olmak üzere 2 örnek çözüm bulunmaktadır.

hadromer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
26-04-2028
Selamlar,
Formülle çözüm isterseniz
dosyanız ektedir... İncelersiniz...

Dosyada, A kolonundaki benzersizlerin bulunmasına yönelik, hem yardımcı kolon kullanılarak ve hem de yardımcı kolon kullanılmadan olmak üzere 2 örnek çözüm bulunmaktadır.
Çok teşekkür ederim, elinize sağlık. Yardımcı kolon kullanılmadan hazırladığınız kodlar işimi biraz daha hızlandırdı. Çünkü ayrı ayrı 120 tane dosyam var. hepsine tek tek uygulayacağım bu formülü. Bunun daha kısa bir yolu var mıdır acaba ? :)

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Rica ediyorum.

ayrı ayrı 120 tane dosyam var. hepsine tek tek uygulayacağım bu formülü. Bunun daha kısa bir yolu var mıdır acaba ?
Makro bilgim çok kısıtlı..
Alıntı kodlardan uyarlama ve ad tanımlamalarıyla istenilen listeyi oluşturabilirim, ama, ad tanımlamalarından dolayı, kısa bir yol olacağını düşünmüyorum.
Makro konusunda diğer üyelerden destek alacağınızı umuyorum...

Selamlarımla...

hadromer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
26-04-2028
Rica ediyorum.

Makro bilgim çok kısıtlı..
Alıntı kodlardan uyarlama ve ad tanımlamalarıyla istenilen listeyi oluşturabilirim, ama, ad tanımlamalarından dolayı, kısa bir yol olacağını düşünmüyorum.
Makro konusunda diğer üyelerden destek alacağınızı umuyorum...

Selamlarımla...
Teşekkür ederim. Ben tek tek uygulayarak hallettim vermiş olduğunuz formül çok işime yaradı