Tekrarlanan girişleri uyarmak

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-10-2021
Merhaba,
bir tablom var.Bu tabloda A sütununda yazılan daha öncede girildiyse uyarmasını istiyorrdum.Bunu hallettim.
Tekrarlayarak yazılanların hücreleride renklensin böylece ben kaç kere aynı veri girilmiş görmek istiyorum. (Örneğin A2,A89,A1021 de aynı veriler girilmişse onların hücreleri kırmızı olsun)
Bunu koda geçiremiyorum yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
Selam,
TC Kimlik No ları 11 basamaktan oluşmaktadır. Bu koşul da değerlendirmeye katılarak yapılanlar :
** Hücreye TC Kimlik no girildiği zaman veri doğrulama ile
a - 11 haneden farklı bir giriş yapıldığında ya da
b - önceki kaydedilenlerle aynı numaraları içeren olduğunda
veri girişi engellenmekte ve hata uyarısı çıkmaktadır.
NOT : Sizin makro ile yaptığınız Veri doğrulama ile yapıldığından makro silindi..
Önemli Not : Veri girişlerini manuel değil de kopyalama ile yaparsanız veri doğrulama çalışmayacaktır. o nedenle bir de aynı koşullara uyan bir koşullu biçimlendirme yapıldı. Koşullu biçimlendirme kopyalama olduğunda da çalışacak olduğundan bir nevi uyarı görevi görecektir. KIRMIZI dolgu BEYAZ koyu yazı ile biçimlendirildi)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
15-10-2021
Hocam ilginize ve çabanıza teşekkür ederim.
Ben veri girişinin engellenmesini istemiyorum.Çünkü aynı Tc yada üye numarasından farklı nedenlerle 4-5 giriş yapılabilecek. O nedenle giriş yapılsın. Ancak bu numarayla hangi hücrelerde de giriş yapılmıştı uyarısı istiyorum.Mümkün ise daha önce giriş yapılan hücrelerde o an renklensin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
Ben öyle anlamışım... Dolayısıyla sizin gönderdiğiniz ek te sadece koşullu biçimlendirme istiyorsunuz. Makro da kalıyor.. Doğru mu anlıyorum...
Pekala, TC Kimlik no ları 11 hane... Koşullu biçimlendirmede Bu özellik de değerlendirilsin mi?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
Bir soru daha,
sizin makro ile mükerrer kayıt girmeye çalıştığınızda da girilen değeri boşaltma söz konusu. Yani, benim gönderdiğim dosyadaki Veri doğrulama ile girişin engellenmesi gibi.
Bu makro kullanımı ile mükerrer kaydı nasıl giriyorsunuz?
Tek hücreyi kopyalayarak girdiğiniz de de makro uyarı verecektir ve değeri silecektir. (veri doğrulama ile yapılanda tek / çok hücre kopyalama yapabilirsiniz. veri doğrulama çalışmaz ve mükerrer kayıt olur)... Çoklu hücre kopyaladığınızda ise Makro hata verecek , makroyu sonlandıracaksınız ve kopyalama gerçekleşecek. Böyle mi yapıyorsunuz.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Koşullu Biçimlendirme ile yapabilirsiniz.

• Sütunu Seçin
  • Koşullu Biçimlendirme
  • Yeni Kural
  • Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül kullan
  • =EĞERSAY(A:A;A1)>1
  • Biçimi belirleyin
  • Tamam

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
15-10-2021
Sayın Sakman26 ve Sayın Necdet Yeşertener,

ilginize teşekkür ederim. Bu makro ile kayıt girmek (ancak uyarı alıp) silmemek istiyorum.Kod yazım hatası yapıyorum.Silmeden 'A' sütununda yazdıklarım aynı ise uyarsın ancak silmesin istiyordum.
Necdet beyin Koşullu biçimlendirmesi oluyor renklendirme yapabiliyorum , ancak uyarı kod yazamazsam gelmiyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
Makro kodlarınızdaki
Target.Value = Empty
yazan satırı sildiğinizde, Mesaj uyarısı verecek ama yazdığınız kalacaktır...
İsterseniz benim #2 nolu mesaj ekinde gönderdiğim dosyadaki koşullu biçimlendirmeyi kullanın (ki Necdet Bey 'in önerdiği biçimlendirme ye ilave olarak TC No 11 karakter olmalı koşulu vardır) veya da isterseniz Necdet Bey in önerdiği biçimlendirmeyi uygulayın...
kolay gelsin..

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
türkçe
15-10-2021
Sayın Sakman26 Teşekkür ederim.Sizlere de kolay gelsin.