Tekrarlanan kayıt toplamı?

merhaba,

Müsvedde sayfasının B sütununa yazılan trafik kodlarına göre şehir isimleri yazıyor. Buradaki formülün çalışma mantığı şu, A sutunu B sutununa verilen numaralara göre 1 numara veriyor. Örneğin A sutununda ki 1 numarası bundan sonra B sutununa nekadar 1 yazılırsa onu kapsarken aynı şekilde A sutununda ki 2 numarda B sutunundaki 34 numarasına gelen sayı, A sutununa gelen sayı B deki farklı yazılan her numara için 1 değer artıyor. Bunun yapılmasının nedenide Sayfa1 sayfasındaki A sutununa bu numaraya gelen her rakam için 1 kayıt açması ve müsvedde B sutununa nekadar aynı rakam yazılırsa yazılsın Sayfa1 sayfasının A sutununa tek kayıt gelmesi sağlanmış oluyor. Benim bu formülleri bozmadan istediğim şey şu örneğin müsvedde B sutununa 7 trafik kodu yazıldığında ve kimin gittiği de yazıyorsa Sayfa1 sayfasındaki 7 numaralı şehire kimin gittiğini ayrı ayrı göstermesini ve aynı kişi tekrar giderse başka kayıt açmadan aynı kayıta toplamasını istiyorum. Bu şekilde 2 farklı kod için kimin gittiği ayrı ayrı yazılması lazım, örneğin 7-34 numaraları olabilir.Müsvedde de bu iki rakam yazıyorsa ve kimin gittiğide yazıyorsa Sayfa1 sayfasına Kimin gittiğine göre ayrı ayrı kayıt açması gerekiyor. Örnekte ben sadece 7 numarayı elle yazdım(Orada formül yok diğer hücrelerde var),

Ben bunun bir türlü yapamadım. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

yanıt verecek kimse yokmu?