Tekrarlayan Verilerin Satır Bilgisine Ulaşmak

Furkan TARAKÇI

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO (Sürüm 2205 Derleme 16.0.15225.20172) 64 bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2027
Merhabalar,
Aynı satırda bulunan hücrelerimin textboxlara girdiğim değerlerle olan benzerliğini @Korhan Ayhan beyin yardımıyla, çoklu koşula göre sayma işlemiyle tespit edebildik. Fakat tespitin kaçıncı satırda gerçekleştiğini bulabilmem için nasıl bir kod eklemeliyim. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Greenblacksea53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Tr
05-01-2025
Örnek dosyanızı atarmısınız?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Hiçbir detay vermeden soru sorarsanız konunuz havada kalır. Her açtığınız başlıkta detaylara önem vermelisiniz. Böylece cevap almanız oldukça kolaylaşacaktır.

Bir verinin kaçıncı satırda olduğunu bulmak için KAÇINCI fonksiyonundan faydalanabilirsiniz. Fakat burada size çoklu koşula göre kaçıncı bilgisi gerekiyor. Bunun içinde dizi formül tekniğini kullanabilirsiniz. Alternatif olarak koşullu KÜÇÜK fonksiyonuda kullanılabilir.

C++:
Kacinci = Evaluate("=MATCH(" & k1 & ""&"" & k2 & ""&"" & ComboBox1.Value & ""&"" & ComboBox2.Value & ",KAYIT!D:D&KAYIT!E:E&KAYIT!F:F&KAYIT!G:G,0")")

Furkan TARAKÇI

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO (Sürüm 2205 Derleme 16.0.15225.20172) 64 bit Türkçe
27-05-2027
Örnek dosyanızı atarmısınız?
Kayıt sayfasında yazdırılan değerlerden bazı sütunların (D,E,F,G sütunları) benzerlik durumuna göre o satırın satır bilgisini elde etmek istiyorum. Korhan Bey bir kod yazdı daha deneyemedim. Büyük ihtimal üstadımın yazdığı olacaktır.

Ekli dosyalar

Furkan TARAKÇI

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
27-05-2027
Hiçbir detay vermeden soru sorarsanız konunuz havada kalır. Her açtığınız başlıkta detaylara önem vermelisiniz. Böylece cevap almanız oldukça kolaylaşacaktır.

Bir verinin kaçıncı satırda olduğunu bulmak için KAÇINCI fonksiyonundan faydalanabilirsiniz. Fakat burada size çoklu koşula göre kaçıncı bilgisi gerekiyor. Bunun içinde dizi formül tekniğini kullanabilirsiniz. Alternatif olarak koşullu KÜÇÜK fonksiyonuda kullanılabilir.

C++:
Kacinci = Evaluate("=MATCH(" & k1 & ""&"" & k2 & ""&"" & ComboBox1.Value & ""&"" & ComboBox2.Value & ",KAYIT!D:D&KAYIT!E:E&KAYIT!F:F&KAYIT!G:G,0")")
@Korhan Ayhan bey, ben bu kodu ekledim fakat bir sıkıntı var çözemedim.