Telefon rehberi formülü yardım

Excel Vers. ve Dili
2007
Herkese merhaba,
Arkadaşlar excelde bir telefon rehberi hazırladım. sayfanın en üstüne "düşeyara" formülü ile isim ile arama bölümü koydum. Bu formül aşağıda bulunan ad soyad, ünvan gibi yerlerde bulunan filtre uygulanmadığında doğru çalışıyor, ancak filtrelerden herhangi biri uygulandığında formül bilgileri yanlış çıkartıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Birde "düşeyara" ile isim ve soyismi tam yazmak gerekiyor. İsimden birkaç harf yazdığımda gerisini çıkartan formül var mı acaba? Yani "google" daki gibi.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Herkese merhaba,
Arkadaşlar excelde bir telefon rehberi hazırladım. sayfanın en üstüne "düşeyara" formülü ile isim ile arama bölümü koydum. Bu formül aşağıda bulunan ad soyad, ünvan gibi yerlerde bulunan filtre uygulanmadığında doğru çalışıyor, ancak filtrelerden herhangi biri uygulandığında formül bilgileri yanlış çıkartıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Birde "düşeyara" ile isim ve soyismi tam yazmak gerekiyor. İsimden birkaç harf yazdığımda gerisini çıkartan formül var mı acaba? Yani "google" daki gibi.
merhaba
içinden bir kaç harf gireceksiniz ama sorun şu ilk bulduğu değeri yazacağı için aynı isimden olduğunda gene belli bir karaktere kadar girmeniz gerekmektedir.
D4 hücresindeki formülü
Kod:
=DÜŞEYARA("*"&$C4&"*";$C$8:$I$9999;SÜTUN(B$1);0)
bununla değişip sağ'a doğru çekiniz.
örnek dosya ekte

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Hocam, çok teşekkür ederim. Filtre uyguladığımda da, formül çalışıyor.

Excel Vers. ve Dili
2007
Hocam konuyla ilgili bi sorum daha olacak. Bu rehberi hazırladıktan sonra sayfayı kullananların formül olan hücreleri karıştırmamaları için sayfa koruması yaptığımda filtreler çalışmıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

Excel Vers. ve Dili
XP
merhaba
içinden bir kaç harf gireceksiniz ama sorun şu ilk bulduğu değeri yazacağı için aynı isimden olduğunda gene belli bir karaktere kadar girmeniz gerekmektedir.
D4 hücresindeki formülü
Kod:
=DÜŞEYARA("*"&$C4&"*";$C$8:$I$9999;SÜTUN(B$1);0)
bununla değişip sağ'a doğru çekiniz.
örnek dosya ekte
sayın ihsan tankın çalısmasına ek olarak ismi elle yazmadan acılır pencere seklinde olan bir ek yaptım işinizi biraz daha kolaylastırır...

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
sayın ihsan tankın çalısmasına ek olarak ismi elle yazmadan acılır pencere seklinde olan bir ek yaptım işinizi biraz daha kolaylastırır...
bence bu arkadaşa en iyi yöntem veri doğrulama - liste'nin içinde süz yapan çalışma olur.dilerseniz onu yapabilirim.

Excel Vers. ve Dili
2007
sanırım formülleri engellediğimiz makro lfilteyide engelliyor
siz bence formüllerin üzerini boyayın. ve not alın silmeyiniz diye
Ok hocam renklendirip silmeyin diye yazarım.

Sandokan, senin gönderdiğin dosyayı da inceledim açılır pencere olayıda güzel duruma göre tercih edilebilir.

İkinize de teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
dosyayı incelemek için kaydettiğimde neden bende karma karışık bi dosya çıkıyor acaba. uzantısından dolayı mıdır ?

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Özelliklerden bakıyım dedim buloamadım. Benim dosya uzantım xls. Burdaki dosya xlsx. Burdaki kaçsa o değil kesin.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Bi şey sorabilir miyim. Şimdi ben bu liste gibi bi liste yaptım iki tane Ali Uslu isimli şahıs var. Yada 2 tane Aktes makina adında firma var diyelim. bunların iki tane olduğunu o bordo renkli alanda görebilir miyim ?? Yoksa Düzen / BUL menüsünden mi bulabilirim ???

İ

İhsan Tank

Misafir
Bi şey sorabilir miyim. Şimdi ben bu liste gibi bi liste yaptım iki tane Ali Uslu isimli şahıs var. Yada 2 tane Aktes makina adında firma var diyelim. bunların iki tane olduğunu o bordo renkli alanda görebilir miyim ?? Yoksa Düzen / BUL menüsünden mi bulabilirim ???
görebileceğiniz herhangi bir hücreye bu formülü girin kaç tane olduğunu görebilirsiniz
Kod:
=EĞERSAY($C$8:$C$9999;"*"&$C$4&"*")
not düşeyara uygulanmış dosyaya
bu fonksiyon sadece ilk gördüğü veriyi çıkartır bilginiz olsun.
adlarınız aynı ise mutlaka bir ayıraç kullanınız