Tercihli yollarda Toplam Mesafe Ölçümü

Excel Vers. ve Dili
2003-TR
Merhaba,

Dosyada anlatmaya gayret ettim, kısaca özetlemek gerekirse 3-4 çeşit tercihli yol var ve her bir yolun km matrisi baz alınarak toplam mesafeyi bulmak istiyorum.

Teşekürler.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuzun tam oluşumunu verseydiniz genişleme noktaları dikkate alınarak gerekirse hesaplama başka sayfada yapılabilirdi.
Ayrıca matrisinizle örneğiniz arasında küçük bir fark var.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-TR
Dosyayı inceledim.Öncelikle cevabınız için teşekürler.Burda temel ihtiyacım çözüm şablonunu oluşturmak.Bu sebeple rakamlar önemli değil,dediğiniz gibi E-A arası 25 olacak yanlış yazmışım.Genellikle Yol matrisleri bu şekilde bir tabloyla veriliyor ve standart oluyor.Bu tabloları bir database formatına çevirebilsek sorun kalmayacak kanısındayım.
Merak ettiğim acaba bu tablolar
A-B 20
A-C 30
.......
.......
formatına çevirebilrimiyiz?Şu önemli noktayıda unutmamak gerekir ki bu matrisler 6 noktadan değil 100-200 noktadan oluşacak.çünkü 6 noktalı matrisi elle de yazılabilir.Bu olasımıdır acaba?

Teşekküler.
Kolay Gelsin.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
A sütununa;
A-B
B sütununa 20 değeri yazarak bir veri tabanı oluşturursanız aynı mantıkla yani istenen güzergahı birleştirerek verileri çekmek mümkün.
Ayrıca her 2 yöntemlede veriler çekilebilir. Ama 2. yönteminiz daha esnek olur tablonun sonuna kadar veri tanımlama imkanı sağlar.