Text dosyasından veri almak

Katılım
21 Mart 2006
Mesajlar
28
Arkadaşlar ;

Şimdi bir arkadaşım daha önce bir makro oluşturmuş;

bu makroya göre, bir notepad'den alınan herhangi bir döküman excel'e atılıp makro çalıştırıldığında (ctrl+b ) textleri farklı sütuna, rakamları farklı bir sütuna atıyor. Hatta başka bir sütüna da rakam virgül text formatında atıyor.



örnek verecek olursam...

notepad dökümanı: "busy",98510215341254,001594 hkn ltd.00 "0" gibi bir satırı

excelde makro çalıştırıldığında ;

A sütünu b sütunu
98510215341254,hkn ltd (sütun var ) "busy"


olarak görüyoruz.


Bu makronun çalışma prensibi nedir ?


Notepad satırını alıyorum. olması gerektiği şekle getiriyorum. ve makroyu kaydediyorum ama; notepad'dan farklı bir satır aldığımda yine makronun kayıt edildiği satır çıkıyor.

Oysa bana satırları ve sütunları ayır eden makro lazım.

bunu nasıl yapacağım???
 
Katılım
6 Şubat 2005
Mesajlar
1,467
Ham bilginin olduğu bir txt dosyası ile görünmesini istedediğin şekilde bir excel dosyası gönderirsen, daha çabuk cevap alabilirsin
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

1 - Makronuzu veya makro olan dosyayı ataçlayabilirmisiniz.


2 -Excel veri menüsü Metni sütunlara dönüştürü kullanarak kendinizde yapabilirsiniz.
 
Katılım
21 Mart 2006
Mesajlar
28
dosyaları ekte gönderiyorum arkadaşlar...

Dikkat edilmesi gereken bir konu var .Benim sormak istediğim de tam olarak bu .


Notepad'deki veriler her zaman aynı olmuyorlar. Yani örnek olarak verdiğim notepad satırları formunda ama değişik veriler oluyolar.

Daha önce birinin hazırladığı makro dosyasını çalıştırıyoruz, ve oraya yapıştırıyoruz notepad'teki veriyi. Makroyu çalıştırıldığında, Ek'teki "makro_calistirildiginda" dosyasındaki formatı alıyor.
 
Katılım
21 Mart 2006
Mesajlar
28
txt dosyasını ataçlamayı kabul etmiyo ...

ama şöyle örnek verebilirim.

"busy",98754245441245,HKNLTD 0 0 0 "1"
"error",9821412024,KRMCO. 01 "0"
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Dosyanızı zip'leyiniz.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
"ornek_notepad.txt" isimli text dosyanızı "C:\excel\" isimli klasöre kaydedin. Sonrada aşağıdaki kodu bir excel dosyasında çalıştırarak deneyin.

Kod:
Sub verial()
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:="TEXT;C:\excel\ornek_notepad.txt", Destination:=Range("A1"))
.TextFileCommaDelimiter = True
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
End Sub
 
Katılım
6 Şubat 2005
Mesajlar
1,467
örnek ekte
txt dosyası C'nin içinde, xls dosyası ise herhangi bir yerde olabilir.
Makro çalışınca, txt dosyasının adında C'nin içinde bir xls dosyası oluşturuyor.
 
Katılım
21 Mart 2006
Mesajlar
28
anlatmak istedigim tam olarak anlasilmamis...

Leventm ve omercerci tesekkür ederim ama istediğim tam olarak bu değildi



örnek olarak gönderdiğim .txt dosyasının orjinalinde 7500 küsür tane satır var.

ve bu satırlar örnekteki formata çok benziyor.

adamın biri bir makro hazırlamış, bu makro notepad'teki verileri excele yapıstırdığında ve ctrl+b ile makro çalıştırıldığında daha önce gönderdiğim "makro çalistirildiğinde " dosyasındaki hali alıyor.
 
Katılım
6 Şubat 2005
Mesajlar
1,467
Örnek2: Dış veri alarak, yeni bir dosya oluşturmadan, txt dosyası C'nin içinde olması gerekiyor.
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
adamın biri bir makro hazırlamış, bu makro notepad'teki verileri excele yapıstırdığında ve ctrl+b ile makro çalıştırıldığında daha önce gönderdiğim "makro çalistirildiğinde " dosyasındaki hali alıyor.
Bu ifadenize göre;
Adamın biri şöyle yapmış olabilir.

1. NotePad'teki dosyayı açın. Tüm metini seçerek Kopyala deyin.
2. Bir excel sayfası açın. Bu metni A1'de yapıştırın.
3. Araçlar/Yenimacro Kaydet ile bir macro kaydına başlayın. Kısa Yol tuşunu Ctrl+'nın karşısına b yazın.
4. A sütunundaki metnin tümünü seçin. Veri/Metni Sütunlara Dönüştür'deki adımları izleyin.
5. Dilediğiniz gibi metin sütunlara dönüştükten sonra A sütunundaki veriyi Düzen/Kes yaptıktan sonra C1'e yapıştırın.
6.A sütununu seçin Düzen/Sil'den A sütununu silin.
7. Araçlar/ Macro/Kaydı durdur'dan macro kaydını sona erdirin.
8. Dosyanızı kaydedin.
9. Sayfayı temizleyin. 1 ve 2 deki işlemleri yaptıktan sonra Ctrl+b birlikte basın. bakalım istediğiniz gibi olmuş mu?
 
Katılım
8 Mart 2006
Mesajlar
42
text dosyasından veri almak

arkadaşlar benim de benzer bir sorunum var
ekte iki dosya var biri istediğim excel dosyası diğeri veri aldığım text dosyası
text dosyasındaki satır sayısı her projeye göre değişiyor(her listedeki satır sayıları)
excelde dış veri al deyip dosyayı seçip sütunları düzenlediğimde mesela boru maliyet listesini düzgün alıyorum ama küre maliyet listesini düzgün alamıyorum
bunun için bi makro oluşturulabilir mi
 
Katılım
8 Mart 2006
Mesajlar
42
sn.omerceri gonderdiğiniz desktop.rar isimli dosyadaki userformda düğmeye tekrar bastığınızda dosya isimlerini tekrar yazıyor ve userform sürekli aktif durumda vede excel çalışma sayfasında işlem yaptırmıyor. işlem yapabilmek için userform u kapatmak gerekiyor. bir de şu işlem yapılabilir mi bilgisayardaki farklı klasörlerde uzantısı .scl olan text dosyaları var bu dosyaları buldurup veri alabilir miyiz
 
Katılım
6 Mart 2007
Mesajlar
17
Excel Vers. ve Dili
professionel 2003
teşekkürler yurttaş
 
Üst