Text ?, Value? offset? arasındaki farklılıklar???

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2029
textbox.text ile textbox.value arasındaki fark nedir yani value, text ve caption arasındaki farklılıklar nelerdir. sürekli kullanıyoruz ama anlamları nelerdir?
Offset'in anlamı nedir? biraz açıklarsanız çok iyi olacak

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
textbox.text ile textbox.value arasındaki fark nedir yani value, text ve caption arasındaki farklılıklar nelerdir. sürekli kullanıyoruz ama anlamları nelerdir?
Offset'in anlamı nedir? biraz açıklarsanız çok iyi olacak
Textbox,combobox ve listbox gibi nesnelerde value ile text arasında bir fark yoktur. (ben ikisinin farklı bir amaç için kullanıldığı bir yer bilmiyorum.) bu nesnelerde bu özellikler, sonucu string yani metin olarak belirler. Buna karşın optionbutton, checkbox gibi nesnelerde value özelliğinde sonuç boolean yani doğru-yanlış şeklinde olacaktır.

Caption, nesnelerin görünen başlıklarını değiştirir. Örneğin commandbuttonun üzerine yazacağınız metni bu özellik belirler.

Offset,tıpkı KAYDIR fonksiyonundaki benzer mantıkla çalışan bir özelliktir. Bir hücreyi referans alarak bir başka hücreyi tanımlamak için kullanılır. Örneğin aktif hücrenin sağındaki 3 hücre sonrasını tespit et, derken bu özelliği kullanırız. Örneğin,

Range("A1").offset(gidilecek satır,gidilecek sütun).activate

Range("A1").offset(0,2) veya Range("A2").offset(-1,0) gibi

Birinci ifade de A1 hücresi referans alınarak 0 yani aynı satır ve 2 sütun sonrasındaki hücre olan C1 hücresi tespit edilir.

İkinci ifade de ise A2 hücresi referans alınarak 1 satır öncesi ve 0 yani aynı sütundaki hücre olan A1 hücresi tespit edilir.

udentr2002

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
iş yerinde Office 365
evde Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-12-2029
teşekürler leventbey

sürekli aklımdaydı sayenizde net olarak öğrenmiş oldum