Textbox checkbox ilişkisi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
bir satırda 1 textbox 3 checkbox var. 2.satıra veri girilebilmesi için 1.satırdaki textboxa veri girilmiş olması ve checkboxlardan mutlaka birisinin işaretlenmiş olması gerekir. Aksi takdirde 2. satıra geçmeye imkan vermeyen bir koda ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
bir satırda 1 textbox 3 checkbox var. 2.satıra veri girilebilmesi için 1.satırdaki textboxa veri girilmiş olması ve checkboxlardan mutlaka birisinin işaretlenmiş olması gerekir. Aksi takdirde 2. satıra geçmeye imkan vermeyen bir koda ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkürler...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bir örnek dosya eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Dosyayı bir inceleyip yardımcı olursanız sevinirim...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu satırlar sadeced iki sıramı yoksa aşağı doğru devam edecekmi?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
15 veya 20 satır olacak şekilde düzenleyeceğim. Ama üstadım siz 2 satırmış gibi kodu aktarırsanız ben 20 satıra kopyalarım. Teşekkürler...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanızda biraz değişiklik yaparak checkbox yerine optionbutton kullandım. Ayrıca her satırdaki nesneler ayrı ayrı bir frame içine alınarak gruplandırılmıştır. Bir sonraki satırın aktif olması için bir önceki satırdaki tüm verilerin doldurulmuş olması gereklidir. Ayrıca kodlarda tasarruf sağlamak amacıyla da class module kullanılmıştır. Her nesneye verdiğim isimlere ve option buttonlara verdiğim grup isminin class modülde kullanımına dikkat edin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Kullanılan optionbutton daki kliği kaldıramıyorum. 2. ve sonraki satırlarda kliği kaldırınca bir üst satır aktif olup, klik kaldırılan satır deaktif olabilir mi?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Optionbuttondaki işareti kaldıramazsınız. Bunu ancak başka bir butona kod yazarak yapmak mümkün. Eğer her seferinde tüm satırların silinmesi siniz için yeterli ise userform üzerine bir commandbutton yerleştirin ve aşağıdaki kodu bu butonun click olayına yazın. Hayır ben her satırın ayrı ayrı iptal edilebilmesini istiyorum derseniz, form üzerine butonlar ilave edeceğim yada checkboxa geri döneceğiz. Bu durumdada şunu sormam gerekir, kişi ortada bir satırdaki işareti kaldırdığında altındaki diğer satırlar ne olacaktır.

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Unload Me
UserForm1.Show
End Sub