TextBox`ın (TEXTALIGN) ikiyana yasla olabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Arkadaşlar herkesin kandilini kutluyorum.

Bildiğim kadarı ile hücre içerisine en fazla 499 karakter yazabiliyoruz. Ancak ben form üzerindeki textbox da yazdığım uzun bir yazının sayfadaki birleştirilmiş hücre içerisine yazmasını istiyorum ama malesef karakter sınırı olduğu için bunu kullanamadım.

Bunun yerine sayfa içerisine textbox koydum ve form üzerindeki textbox a yazı yazdıkça sayfadaki textbox a aktarıyor, böyle yapınca istediğim karakterde yani uzun yazıları yazma imkanını sagladım.

Fakat bu defa iki yana yaslama sorunu çıktı. Bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var. Textbox daki yazıyı iki yana yasla yapabilirmiyiz. Saygılarımla.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bunu neden istediğinizi anlayamadım. Bildiğim kadarıyla textboxun böyle hazır bir özelliği yok. Autosize özelliğini true yaparsanız belki metne göre textboxun genişliğinin ayarlanmasıda isteğinizi karşılayabilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın leventm, ilginize teşekkür ederim.

Aslında yapmak istediğim çalışma sayfasındaki birden fazla hücreyi birleştirerek word belgesi gibi kullanmak.
Ama malesef hücreye 499 karakter yazabiliyoruz. Bende bunun yerine formda olduğu gibi çalışma sayfasına da textbox koydum. Bu şekilde kullanıyorum. Yani her iki textbox sabit kalmalı çünkü yazıcıdan çıktı aldığımda değişmemeli. Buraya kadar sorun yok. Ancak, formdaki textbox a çok uzun bir metin yazıldığında çalışma sayfasındaki textbox a dogal olarak sığmıyor.

Bu nedenle metin belgesi dedidiğimiz textbox ın bu özelliğinin olup olmayacağını merak ettim.

Düşününce daha farklı bir çözüm buldum formdaki textbox ile çalışma sayfasındaki textbox ın yükseklik ve genişlik ayarlarını aynı yaparsam ve karakter sayısınıda çalışma sayfasındaki textbox a göre ayarlarsam sanırım olacak.

Özet olarak form üzerindeki textbox`a yazılan yazı kullanıcı tarafından nasıl görünüyorsa çalışma sayfasındaki textbox da da aynı görüntü olmasını istiyorum. Form üzerindeki textbox`ın ScorllBass özelliğini verticall yaptığımda her iki textbox aynı olmadığı için yazılar kayıyor. Saygılarımla.