Textbox Kayıt

Katılım
3 Eylül 2004
Mesajlar
174
Excel Vers. ve Dili
Excel-2002 Türkçe
Merhabalar;

Userform üzerinde 23 adet textbox ve 7 adet combobox mevcut.
Sormak istediğim tek bir formülle textbox ve combobox daki değerleri B2 den başlayarak sağa doğru excel sayfama kaydettirebilmem mümkün mü?
Mümkünse nasıl?

Teşekkürler.
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Bunu uyarlayabilirsiniz sanırım.

i=2
For Each Control In Me.Controls
cells(2,i)=control.value
i=i+1
Next
 
Katılım
3 Eylül 2004
Mesajlar
174
Excel Vers. ve Dili
Excel-2002 Türkçe
Sn.Danersin cevabınız için teşekkürler;

Bu şekilde kayıt yapabiliyorum.Fakat 2.kayıtta tekrar B2 den başlayarak kayıt yapıyor.Aşağı satıra inmesi lazımken.
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
2 yerine

sheets("Sayfaisminiz").cells(65536,2).end(xlup).row+1

yazarsanız yazılacak sayfanın en son satırının bir altına, yani ilk boş satıra ekler. istediğiniz bu ise.
 
Katılım
3 Eylül 2004
Mesajlar
174
Excel Vers. ve Dili
Excel-2002 Türkçe
Sayın danersin veridiğiniz cevabı yanlış anlamadıysam formülü şu şekilde değiştirdim.
Fakat olmadı.
Kod:
i = 2
For Each Control In Me.Controls
Sheets("Sayfa1").Cells(65536, 2).End(xlUp).Row+ 1
i = i + 1
Next
 
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
1,810
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
SonSat = Sheets("Sayfaisminiz").Cells(65536, 2).End(xlUp).Row + 1
i = 2
For Each Control In Me.Controls
Cells(SonSat, i) = Control.Value
i = i + 1
Next

İlk satırda hangi sayfaya kaydedecekseniz o sayfada ilk boş satırı tespit ediyorsunuz.
For each control döngüsü ile userform üstündeki textbox vs tüm kontrolleri dolaşıyorsunuz.
i değişkeni ilede sayfada sütunları değiştiriyorsunuz.
 
Katılım
3 Eylül 2004
Mesajlar
174
Excel Vers. ve Dili
Excel-2002 Türkçe
Sayın danersin ilginiz için teşekkürler.
Fakat bu kod ile userform üzerindeki Commandbutonu da kontrol edip kayıt esnasında excel e "YANLIÞ" şeklinde değer veriyor.Yalnızca textbox ve combobox ların kontrolunu nasıl sağlayabiliriz?
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki şekilde kullanımı deneyin.

[vb:1:7693ad0757]for a=1 to 23
cells(....)=controls("textbox" & a).value
next[/vb:1:7693ad0757]
 
Katılım
3 Eylül 2004
Mesajlar
174
Excel Vers. ve Dili
Excel-2002 Türkçe
Sayın Leventm ve danersin cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Üst