• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBox-Listbox ilişkisi

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Slm
Bir UserFormda oluşturduğum TextBoklar (içerik olarak belli kategorilerde) var. Textbox a geldiğimde o kategorideki Listboxslar yan tarafta açılmasını istiyorum. mümkün mü?
Örneğin 8 tane Textbox var bunların her biri bir sınıfa ait. Birinci Textboxa geldiğimde yandaki Listbox ta 1. sınıf listesi açılsın, 2. TextBox a geldiğimde Listboxta 2. sınıf listesi ve ....... şeklinde.

Hangi textbox'ı tıklarsanız o textbox'ın altındaki listbox açılacaktır.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Hocam öncelikle teşekkür ediyorum. Elinize sağlık harika bir şey.size tekrar bir dosya ekliyorum. Tek listbox var bu şekilde düzenlememiz mümkün mü? Tekrar teşekkürler.

Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Hocam sadece maus ile text lere geçtiğimizde liste değişiyor. Enter le geçtiğimizde değişme imkanı yok mu? Teşekkürler..

Hocam ayrıca ListBox 2 bölümden oluşuyor bunu nasıl ayarlarız Bölüm genişliklerini? Teşekkürler

Hocam son mesajda dosya yok Listbox(59) da denedim çalışmıyor. yine sadece mausla oluyor.

Hocam ayrıca ListBox 2 bölümden oluşuyor bunu nasıl ayarlarız Bölüm genişliklerini? Teşekkürler
8nci mesaja istediğiniz dosyayı ekledim .Ayarıca listbox'ın fenişliklerini ayarlamak için Initialize olayına Aşağıdaki kodu yazın.Genişlik ölçülerini siz istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.:cool:
Kod:
ListBox1.ColumnWidths = "70;50"

orion2.... baba bu ne ya neler yapiyosun sen harika olmus ellerine saglik...
benim actigim bir konu var...`bu tablo da olursa diye` onada goz atabilirmisin acaba gerci benimki cok daha basit...saygilar cekirgeden selamlar :)

Geri